Καλησπέρα σε όλο το forum.
Ξεκινώντας από μια ιδέα φίλου, άρχισα να φτιάχνω ένα αρχείο excel όπου θα καταχωρούνται οι εργασίες συντήρησης του αυτοκινήτου.
Έχω φτιάξει ένα φύλλο όπου καταχωρούνται τα στοιχεία ιδιοκτήτη και αυτοκινήτου και από κάτω έχω μια στήλη με τις εργασίες συντήρησης, τα χιλιομετρικά διαστήματα μεταξύ των εργασιών κ.λ.π. ενώ στην τελευταία στήλη συμπληρώνονται τα κόστη κάθε εργασίας.
Σε δεύτερο φύλλο - όπου θέλω να λειτουργεί σαν ιστορικό αποθήκευσης των service - έχω βάλει πάλι κάποια από τα στοιχεία του αυτοκινήτου και από κάτω σε μια στήλη τις ίδιες εργασίες συντήρησης.
Εκείνο που θέλω είναι όποτε ενημερώνω το πρώτο φύλλο με τα κόστη κάποιων εργασιών να μπορώ να αντιγράφω τα κόστη αυτά στο δεύτερο φύλλο, δίπλα από τα ήδη υπάρχοντα (στην επόμενη δηλαδή άδεια στήλη).
Μέχρι στιγμής έχω φτιάξει (με καταγραφή μακροεντολής) έναν κώδικα όπου αντιγράφει τα δεδομένα που θέλω από το πρώτο φύλλο. Αλλά δεν ξέρω πως να διαμορφώσω τον κώδικα ώστε να τα επικολλά στην επόμενη άδεια στήλη, με αποτέλεσμα να αντικαθιστά αυτά που ήδη είχαν επικολληθεί.
Παραθέτω τον κώδικα, ώστε αν μπορεί και θέλει κάποιος να βοηθήσει:
Κώδικας:
Sub copyandpaste()
Range("C10:C11").Select
Selection.Copy
Sheets("Αποθήκευση").Select
Range("B6:B7").Select
Selection.PasteSpecial Paste:=xlPasteValues, Operation:=xlNone, SkipBlanks _
:=False, Transpose:=False
Sheets("Αρχείο σέρβις οχήματος").Select
Range("Υπηρεσία[[#All],[Στήλη3]]").Select
Application.CutCopyMode = False
Selection.Copy
Sheets("Αποθήκευση").Select
Range("B9").Select
Selection.PasteSpecial Paste:=xlPasteValues, Operation:=xlNone, SkipBlanks _
:=False, Transpose:=False
Sheets("Αρχείο σέρβις οχήματος").Select
Range("F20").Select
End Sub
Ευχαριστώ πολύ και καλή συνέχεια σε όλους.