Είχα την ελπίδα Γιώργο ότι ο τρόπος αυτός (ερώτημα δημιουργίας πίνακα μέσω
VBA) θα «φόρτωνε» λιγότερο την Access από τον κλασικό τρόπο (ερώτημα δημιουργίας πίνακα, ως ερώτημα ενέργειας). Δυστυχώς στη βάση δεδομένων μου (όχι στο παράδειγμα που είχα ανεβάσει), που είναι πολύ μεγάλη, πάνω από 1,5 Gb, και που δε μπορώ να την ανεβάσω στο forum, ενώ τρέχει «κανονικά» το ερώτημα ενέργειας, όταν το μετασχηματίζω σε ερώτημα επιλογής που δημιουργεί μέσω κώδικα
VBA τον ίδιο πίνακα (δηλαδή αυτό που μου έδωσες), μου βγάζει μήνυμα Error 3190-έχουν οριστεί πάρα πολλά πεδία.
Είναι γεγονός ότι όταν το αρχείο Access που χρησιμοποιώ το μετέφερα σε κομπιούτερ που τρέχει Access 2016 κι όχι Access 2007 που έχω στο labtop μου, δεν έτρεχε το ερώτημα ενέργειας (μου έβγαζε ότι το ερώτημα είναι πολύ πολύπλοκο). Για τον λόγο αυτό, κι επειδή τρόμαξα ότι θα μείνω αναγκαστικά στα Office 2007, για να μπορώ να χρησιμοποιώ την Access μου, είχα σκεφτεί να χρησιμοποιήσω αυτό που είδα να κάνεις, δηλ. μέσω
VBA να δημιουργώ τον πίνακα. Τελικά φαίνεται ότι αυτός ο τρόπος (
VBA) «παίρνει» περισσότερη μνήμη από τον κλασικό. Και το παράδοξο είναι τελικά ότι σε νεότερη έκδοση της Access λιγότερα πράγματα μπορώ να κάνω.
Ευχαριστώ πάντως για τη βοήθεια!