Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 01-07-10, 13:30
mistirios Ο χρήστης mistirios δεν είναι συνδεδεμένος
Όνομα: Μυστήριος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2003, Ms-Office 2007
Γλώσσα λογισμικού Office: Αγγλική

Περιοχή: Αθήνα
Προεπιλογή

Καλησπέρα ξανά από μένα.

Συγχωρείστε μου τις μινιμαλιστικές περιγραφές είναι εγγενής προδιαγραφή του συστήματος μου!
Θα εξηγήσω λεπτομερώς ξεκινώντας από που προέρχεται η ιδέα.
Πρόσφατα χρειάστηκα να γεμίσω πολύ μεγάλους πίνακες με ψευδοστοιχεία.
Πχ. είχα ένα πίνακα προσώπων με 3000 εγγραφές και έπρεπε να κατασκευάσω τυχαία μικρά ονόματα, ημερομηνίες γέννησης, διευθύνσεις, e-mail κλπ. Την βρωμοδουλειά την έκανα στο Excel βρήκα και μερικά έτοιμα εργαλεία δημιουργίας τυχαίων εγγραφών αλλά ήταν φτιαγμένα για την αμερικανική πραγματικότητα (ξένα ονόματα, αριθμοί κοιν. ασφάλισης κλπ).
Σκέφτηκα γιατί να μην κατασκευάσω ένα εργαλείο στην Access που χρησιμοποιώ συνέχεια για να μου λύσει και τα χέρια για την επόμενη φορά που θα χρειαστώ τέτοια εργασία.
Έτσι συγκέντρωσα σε ένα πίνακα όλα τα μικρά ελληνικά ονόματα που συναντά κανείς και συνολικά ήταν 1710 εγγραφές (ανδρικά και γυναικεία). Στον πίνακα πέρα από κλειδί και όνομα υπάρχει και η αντιστοιχεία αν το όνομα είναι ανδρικό ή γυναικείο.
Στην φόρμα τώρα πέρα από το φίλτρο του φύλου (ανδρικά,γυναικεία, όλα) θα πρέπει να υπάρχει και ένα πεδίο με τον επιθυμητό αριθμό εγγραφών που θα περιέχει ένας νέος πίνακας που θα δημιουργείται και θα έχει μία τυχαία κατανομή ονομάτων ακόμα και επαναληπτικών. Το πρόβλημα είναι ότι ένα select query μπορεί να επιλέξει αριθμό ονομάτων όχι μεγαλύτερο από τον διαθέσιμο. Έτσι ενώ έχω 1710 μοναδικά ονόματα αν επιθυμώ να γεμίσω αυτόματα ένα πίνακα με 4000 εγγραφές δεν γίνεται με ένα ερώτημα επιλογής.

Έχοντας ρίξει μία γρήγορη ματιά στις λύσεις που προτείνετε:

@kapetang

Σε ότι αφορά τα ονόματα απ΄ ότι καταλαβαίνω τα δημιουργείς με βάση το Μυστήριος-α. Εγώ έχω ήδη τον πίνακα με τα ονόματα και από εκεί θέλω να επιλέγονται. Το κομμάτι με τις ημερομηνίες λειτουργεί άψογα.

@nisgia

To προσέγγισες όπως ήθελα αλλά
κάνεις τη διάκριση μεταξύ ανδρικών και γυναικείων βάση του τελικού "ς" που σε μερικές περιπτώσεις δεν ισχύει (πχ. Άλκηστις) αλλά
αυτό είναι κάτι που μπορεί να αφαιρεθεί. Επίσης βλέπω ότι έχεις βάλει ένα "κόφτη" στον επιθυμητό αριθμό εγγραφών (30 φορές τα διαθέσιμα ονόματα). Με τι κριτήρια το έκανες;

Τέλος για να προσθέσουμε ένα βαθμό δυσκολίας παραπάνω τι θα γινόταν αν δίπλα σε κάθε όνομα υπήρχε μία παράμετρος με το ποσοστό της πραγματικής κατανομής του πληθυσμιακά; (πχ. το όνομα Γιώργος το έχει το 13,6% των ανδρών και θέλουμε αυτό το ποσοστό να υπάρχει και στην νέα "τυχαία" κατανομή) (που τα σκέφτομαι ε;)

Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας.

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη mistirios : 01-07-10 στις 14:57.
Απάντηση με παράθεση