Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 07-04-20, 18:46
ΣΤΑΥΡΟΣ 1988 Ο χρήστης ΣΤΑΥΡΟΣ 1988 δεν είναι συνδεδεμένος
Όνομα: ΣΤΑΥΡΟΣ
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2007
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική

Προεπιλογή πολλαπλή αναζήτηση σε πινάκα???

καλησπερίζω την ομάδα που τυχαία ανακάλυψα και ήδη με βοήθησε να βρω μια σημαντική λύση για ενα απ τα προβλήματα μου που αφορούν το excel..

ελπιζω να βρεθεί λυση και σε αυτο το πρόβλημα..

λυπών!

εχω ενα excel με το οποιο στο πρώτο φυλλο ανεβάζω ενα αρχείο προϊόντων xml. στο δευτερο φυλλο τραβαω οσα δεδομενα χρειαζομαι για το καθε προιον που θελω μεσω αναζήτησης με τον κωδικο του προιοντος και με τη συνάρτηση vlookup και ύστερα το μετατρέπω σε csv για να ανεβεί στο σαιτ..
το πρόβλημα μου ειναι το εξης:
το αρχειο xml οταν ανεβαίνει σε excel εχει μια μορφη γραμμές και στήλες (κλασικα), όμως, το καθε προιον το κανει 3-4-5 γραμμές ανάλογα με τα δεδομένα του.. δηλαδή.. το ποιοιν με κωδικο 12345 πχ στην πρωτη γραμμή εκτός των αλλων δεδομένων εμφανιζει και το λινκ τις πρώτης φωτο.. στην δεύτερη γραμμη το λινκ τις δεύτερης φωτο, στην τρίτη γραμμή το λινκ τις 3ης φωτο και παει λέγοντας.. το ιδιο ισχύει και με τα δεδομένα των φίλτρων του καθε προϊόντος..
ετσι, μπορει το ενα προϊών να ειναι και 5 και 6 γραμμές.. ο κωδικός εμφανίζετε σε ολες τις γραμμές.

εγω τωρα, αν κανω αναζήτηση με τον κωδικό με την vlookup μου φέρνει μονο τα δεδομένα τις πρωτης γραμμής που βρισκει.. τι θα κανω για να μπορέσω να παρω και τα υπόλοιπα δεδομένα και απο τις αλλες γραμμές??????????

ειναι πολυ σημαντικό να το φτιάξω διοτι μου γλυτώνει άπειρες ωρες εργασίας που μπορουν να γινουν σε 1 λεπτο μετο πάτημα ενος κουμπιού!!

υγ. εχω φαει απειρες ωρες ψάχνοντας για το excel και εχω καταφέρει να κανω πολλα πράγματα που με βοηθάνε στη δουλειά μου αλλα αυτο δεν το βρίσκω

ευχαριστώ εκ των πρότερων
Απάντηση με παράθεση