Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 12-12-19, 11:30
caudillo Ο χρήστης caudillo δεν είναι συνδεδεμένος
Όνομα: Κώστας
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2016
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική

Προεπιλογή

Καλημέρα Τάσο,
μου άρεσε το αρχείο που ανέβασες. Θεωρώ ότι είναι πολύ εξυπηρετικό όταν θέλεις να αντιγράψεις τα ίδια στοιχεία πολλές φορές.
Όμως στην δική μου περίπτωση δεν είναι αυτό το ζητούμενο. Σου ανεβάζω το αρχείο μου για να δεις τι εννοώ.
Τα πρώτα δυο φύλλα εργασίας (ΠΛΗΡΟΦ. και ΜΑΘΗΤΕΣ) υπάρχουν καθαρά για άντληση πληροφοριών. Στο τρίτο φύλλο:
1) επιλέγω τμήμα (κελί D16) - αυτόματα εμφανίζονται οι μαθητές του τμήματος και ενημερώνεται το
κελί Ν17 με συνάρτηση VLOOKUP
2) επιλέγω τάξη
3)επιλέγω καθηγητές
Μέχρι εδώ καλά. Τώρα, υπάρχει μακροεντολή με την οποία, αν επιλέξω το κελί Ν17 και πατήσω τον συνδυασμό πλήκτρων ctrl+m, το φύλλο εργασίας μετονομάζεται στην τιμή του Ν17 που είναι και το ζητούμενο.
Το ερώτημά μου είναι το εξής: μπορεί η μακροεντολή να εκτελείται αυτόματα, με την αλλαγή της τιμής του Ν17, χωρίς να χρειάζεται να επιλέξω το συγκεκριμένο κελί και να πατήσω ctrl+m;
Καταλαβαίνεις ότι δεν μπορώ να αντιγράψω 416 φορές (52 τμήματα από 8 μαθήματα) την ίδια καρτέλα, αφού αλλάζουν τόσο τα τμήματα όσο και τα μαθήματα.
Πιστεύω ότι, αν καταφέρεις να δώσεις απάντηση στο ερώτημά μου, θα έχουμε γλυτώσει πολύ χρόνο και κόπο και θα σου είμαι ευγνώμων.
Να είσαι καλά.
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: xlsm ΚΑΤ. ΒΑΘΜ.-ΤΥΠΟΙ&ΜΑΚΡΟ.xlsm (118,6 KB, 20 εμφανίσεις)
Απάντηση με παράθεση