Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #7  
Παλιά 05-09-19, 19:57
BizosDim Ο χρήστης BizosDim δεν είναι συνδεδεμένος
Όνομα: ΔημήτρηςΑγρ
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2013
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική
 
Εγγραφή: 30-03-2017
Περιοχή: Αγρίνιο
Μηνύματα: 73
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από kapetang Εμφάνιση μηνυμάτων
Καλημέρα

Αν και είδα τη λύση που έδωσε ο Χρήστος με VBA, που αυτοματοποιεί τον έλεγχο, ανεβάζω και τη λύση χωρίς κώδικα, που είχα ετοιμάσει.

Ο βασικός λόγος είναι ο έλεγχος της περίπτωσης 4, δηλαδή ο έλεγχος μήπως το ίδιο ονοματεπώνυμο, εμφανίζεται με πάνω από 1 διαφορετικά ΑΦΜ.

1) Τα δεδομένα που βρίσκονται σε 2 βιβλία περιλαμβάνονται σε 2 φύλλα του συνημμένου και όλοι οι έλεγχοι γίνονται σ’ αυτό.

2) Όλη η «φασαρία» γίνεται από τον κακό σχεδιασμό των δεδομένων του φύλλου Table.

Φοβερός συνδυασμός: συγχωνευμένα κελιά και παρεμβολή στα δεδομένα επαναλαμβανόμενων τίτλων και στοιχείων της κοινότητας!

3) Στο φύλλο CheckAfmIn προσδιορίζονται τα ΑΦΜ του φύλλου Table που υπάρχουν στη στήλη Α (ΑΦΜ) του φύλλου αυτού (το ζητούμενο αν κατάλαβα καλά).

4) Στο φύλλο CheckAfmDouble παρουσιάζονται τα διαφορετικά ΑΦΜ που υπάρχουν στο φύλλο Table, για κάθε άτομο (Ονοματεπώνυμο).

Βρέθηκαν 2 ονοματεπώνυμα με 2 διαφορετικά ΑΦΜ, που δε νομίζω να είναι σωστό.

Παρατήρηση
Πιστεύω ότι ένας σωστός έλεγχος πρέπει να εξασφαλίζει ότι:

1) Στο σωστό αρχείο κάθε άτομο έχει 1 μόνο έγκυρο ΑΦΜ.

Σχετικές οδηγίες για την εγκυρότητα του ΑΦΜ υπάρχουν στο φόρουμ.

2) Στο υπό έλεγχο αρχείο κάθε άτομο έχει ένα μόνο έγκυρο ΑΦΜ.

3) Για τα ΑΦΜ του υπό έλεγχο αρχείου, που υπάρχουν στο σωστό, αντιστοιχούν στα ίδια άτομα.

4) Για τα ΑΦΜ που δεν υπάρχουν να προσαρτώνται τα σχετικά στοιχεία στο σωστό.

καλησπέρα, ευχαριστώ για το χρόνο σας.
Σαν λύση φαίνεται πιο δύσκολη, αλλά μπορώ νομίζω ότι καταλαβαίνω τη λογική της, οπότε μπορώ να τη χρησιμοποιώ και στις περιπτώσεις που το αρχείο 2 αλλάζει κάπως μορφή.

Σχετικά με αυτό που γράφεις "Βρέθηκαν 2 ονοματεπώνυμα με 2 διαφορετικά ΑΦΜ, που δε νομίζω να είναι σωστό.", δεν υπάρχει κάποιο λάθος. Τα δύο πρόσωπα με τα 2 αφμ είναι διαφορετικά (τυχαίνει να είναι συγγενείς και έχουν το ίδιο ονοματεπώνυμο. Το όνομα πατρός διαφέρει). Σίγουρα πρόκειται για διαφορετικά πρόσωπα. Ο τρόπος με τον οποίο προκύπτουν τα αρχεία 1 και 2 εξασφαλίζει ότι διαφορετικά πρόσωπα θα έχουν διαφορετικά αφμ. Αυτό που δεν εξασφαλίζει (όπως ανέφερα στο προηγούμενο mail) είναι ότι το ίδιο πρόσωπο μπορεί να έχει δύο αφμ (ένα σωστό 9ψήφιο και ένα 8ψήφιο χωρίς το μηδέν μπροστά).
Το μόνο που δεν κατάλαβα είναι γιατί τον ΒΙΤΩΡΑΤΟ ΓΕΩΡΓΙΟ (014947012) δεν μου το έδωσε σαν διπλοεγγραφή. Θα προσπαθήσω να το καταλάβω άυριο.
Σ'ευχαριστώ πολύ
Απάντηση με παράθεση