Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 25-06-10, 08:07
Free_Ghost Ο χρήστης Free_Ghost δεν είναι συνδεδεμένος
Όνομα: Χρήστος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2010
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική

Περιοχή: Φλώρινα
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Tasos Εμφάνιση μηνυμάτων
Καλησπέρα κι από μένα!
Δείτε ακόμα ένα παράδειγμα σχετικά με τη διαχείριση ημερομηνιών, αργιών σε περιόδους άδειας: http://www.ms-office.gr/forum/access....html#post2797
Ελπίζω να σας φανεί χρήσιμο!

Τάσος
Πριν από ένα χρόνο περίπου προσπάθησα να ασχοληθώ με ένα πρόγραμμα κανονικών αδειών για την υπηρεσία που εργάζομαι μια και ήμουν υπεύθυνος για τις Κανονικές άδειες των μισθωτών, και ήταν ένα μανίκι μια και οι μισθωτοί είναι γύρω στους 250..

Ήμουν άσχετος από Access (και εν ολίγης παραμένω) αλλά κατάφερα και έφτιαξα ένα αρχείο όπου τύπωνε την άδεια και κρατούσε στοιχεία ανά Μισθωτό, Ομάδα, Τομέα (εάν δεν υπήρχε το υπάρχων Forum ούτε αυτό θα κατάφερνα ) ..

Τώρα στο θέμα μας δεν το έβαλα να υπολογίζει αυτόματα διότι ήταν πολύ μακρινό ειδικά για μένα, μπαίνοντας όμως στο Forum είδα τα παρακάτω άρθρα και αναπτερώθηκαν οι ελπίδες μου, το πρόγραμμα που ετοίμασε ο Τάσος, όταν το είδα έτριβα τα μάτια μου, με τον υπολογισμό των αργιών, ήταν κάτι πρωτοφανές για μένα, έκατσα και το μελέτησα στα κρυφά ( διότι υποτίθεται είμαι σε περίοδο διακοπών στην Χαλκιδική και η γυναίκα μου δεν θέλει να βλέπει το Laptop ) και είδα πώς έχει πολλά θετικά στοιχεία και ως ένα σημείο μπορώ να το προσαρμόσω, στις δικές μου ανάγκες, υπάρχει και ένα αλλά βέβαια που θα το αναφέρω παρακάτω..

Με άρεσε το σύστημα που υπολογίζει με Σ/Κ & Αργίες όπως και χωρίς αυτά διότι κάπου στα 100 άτομα εργάζονται με το σύστημα βάρδιας που σημαίνει πώς υπολογίζεις στην άδεια τους τα Σ/Κ & Α ενώ οι υπόλοιποι 150 είναι με πενθήμερη εργασία όπου δεν υπολογίζονται αυτά. Βέβαια στο πίνακα των μισθωτών θα βάλω άλλο ένα πεδίο όπου θα αναφέρει εάν είναι ημερήσιος η Βάρδια, και θα προσπαθήσω να το αντιστοιχήσω να μετράει της ημέρες του αντίστοιχου πεδίου..

Κατόπιν είδα πώς με λίγη εργασία στον κώδικα μπορείς να προσθέσεις έξτρα αργία, διότι υπάρχουν και οι τοπικές αργίες π,χ, για τον χώρο που δουλεύω είναι η 06/12 ημέρα γιορτής του Αγίου Νικολάου, για την πόλη της Φλώρινας είναι η 27/07 του Αγίου Παντελεήμονα..

Τέλος το δυσκολότερο και για αυτό προς το παρών δεν βλέπω φώς (αλλά ελπίζω με τόσα που είδα εδώ μέσα) είναι πώς έχουμε 4 Ημιαργίες 24/03 , 27/10 , 24/12 , 30/12 , στις Ημιαργίες λοιπόν έχουμε το παρακάτω καθεστώς..

1) Μπορείς να κερδίσεις Ημιαργία με την άδεια σου, αλλά πρέπει να πάρεις άδεια από 3 ημέρες και πάνω.
2) Η άδεια δεν πρέπει να ξεκινάει η να τελειώνει στην ημιαργία (π.χ. από 24/03 η έως 30/12 ) για να την κερδίσεις.
3) Σε περίπτωση που στην άδεια σου πέφτουν μέσα 2 ημιαργίες ( αυτό μπορεί να συμβεί μόνο στις 24/12 με 30/12 ) τότε κερδίζεις μόνο την μία την δεύτερη την χρεώνεσαι κανονικά με άδεια.
4) Μιλάμε για ημερήσιους και όχι για βάρδια..

Αυτά με προβληματίζουν, και μιας και δεν μπορώ να τα εφαρμόσω σε πλήρη λειτουργικότητα σκέφτομαι να τα βάλω όλα σε αργίες (Για το αρχείο του 2011) και εφόσον οι άδειες είναι σε ημερομηνίες παραπλήσιες με τις ημιαργίες να ελέγχω τις συνθήκες και χειροκίνητα να αφαιρώ 1 ημέρα από την κανονική που έλαβε, τσεκάροντας ταυτόχρονα κάτι δίπλα να φαίνεται ότι έχω επέμβει χειροκίνητα ( η αυτόματα να μπαίνει ένα σημάδι εφόσον έχω αλλάξει το νούμερο ), μα θα μου πείτε ότι μπορεί να γίνουν πολλά λάθη , και εγώ απαντώ όχι τόσα όσο αυτή την στιγμή που τα υπολογίζω όλα εγώ..

Πάντως ευχαριστώ όλα τα παιδιά και περισσότερο τον Τάσο διότι η εφαρμογή του με βοηθά πάρα πολύ..
Απάντηση με παράθεση