15-08-19, 00:12
|
 | Διαχειριστής Όνομα: Χρήστος Ζώρζος Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2016 Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική | | Εγγραφή: 20-09-2013 Περιοχή: Κοντά σε ηφαίστειο...
| |
Καλημέρα Γιώργο,
Στο συνημμένο αρχείο χρησιμοποιώ το σύνθετο/προχωρημένο φίλτρο. Δεν ξέρω αν είναι η καλύτερη λύση χωρίς κώδικα αλλά αφού απέκλεισες τον κώδικα από την αρχή (γιατί άραγε...), δεν μπόρεσα να σκεφτώ κάτι καλύτερο.
Εκτός από τα μειονεκτήματα του Σπύρου, θα προσθέσω και μερικά ακόμη:
- Μεγάλο μέγεθος αρχείου λόγω των πολλών συναρτήσεων.
- Πιθανότητα ύπαρξη καθυστέρησης στην επεξεργασία των δεδομένων λόγω των πολυάριθμων συναρτήσεων, ειδικά σε αργούς υπολογιστές.
- Πολλές και περιττές αντιγραφές/επικολλήσεις των "φορμών" μέχρι να καλύψεις το όριο των αποτελεσμάτων από το φίλτρο με πιθανή απώλεια αποτελεσμάτων.
Αφού όμως σας βολεύει μ' αυτόν τον τρόπο και όπως φαίνεται δεν υπάρχει χώρος για βελτίωση των διαδικασιών, συνεχίζουμε και βλέπουμε τι μπορούμε να κάνουμε. Πάντως είμαι της άποψης ότι ο χρήστης προσαρμόζεται στο πρόγραμμα και όχι το ανάποδο...
Το φύλλο ΔΕΔΟΜΕΝΑ χωρίζεται σε τρία μέρη:
- ΠΙΝΑΚΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ: Η περιοχή των εγγραφών σου.
- ΚΡΙΤΗΡΙΑ: Η περιοχή των κριτηρίων για το φιλτράρισμα των εγγραφών.
- ΦΙΛΤΡΑΡΙΣΜΕΝΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ: Με την εφαρμογή του φίλτρου εδώ επικολλούνται οι εγγραφές που πληρούν τα συγκεκριμένα κριτήρια.
Στο παράδειγμά μου εμφανίζω τις εγγραφές όπου ο Αρ. Μητρώου αρχίζει από 5 και το φύλο είναι άντρας ή το ονοματεπώνυμο αρχίζει από Α. Ό,τι είναι στην ίδια γραμμή θεωρείται AND και ό,τι είναι σε διαφορετική γραμμή θεωρείται OR.
Για να εφαρμόζεις τα παραπάνω κριτήρια, ακολούθησε τα παρακάτω βήματα: 1. Δεδομένα > Ταξινόμηση & φιλτράρισμα > Για προχωρημένους. 2. Αντιγραφή σε άλλη θέση. 3. Στην περιοχή λίστας μαρκάρεις τον πίνακα δεδομένων (B2:G22). 4. Στην περιοχή κριτηρίων μαρκάρεις μόνο τις γραμμές με τα κριτήρια που έθεσες (I2:N4). 5. Στο Αντιγραφή σε, μαρκάρεις τις επικεφαλίδες των φιλτραρισμένων δεδομένων (P2:U2) και πατάς ΟΚ.
Αν υπάρχουν εγγραφές που πληρούν τα κριτήρια, θα εμφανιστούν στα φιλτραρισμένα δεδομένα. Κάθε εγγραφή στα φιλτραρισμένα δεδομένα θα έχει συμπληρωθεί στην αντίστοιχη "φόρμα" της στο φύλλο ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ, αρκεί φυσικά να έχεις προβλέψει το πλήθος τους.
__________________ Your Curiosity Will Be The Death Of You! |