29-05-10, 04:27
|
 | Super Moderator Όνομα: Θανάσης Στυλιανίδης Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2003, Ms-Office 2010 Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική | | Εγγραφή: 18-10-2009 Περιοχή: Βρυξέλλες, Βέλγιο
| |
Φίλε Άγγελε
κατ αρχή ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σου
Θα ήθελα όμως να γίνεις πιο σαφής αν μπορείς, γιατί
Από όσο ξέρω η Vlookup μπορεί και ψάχνει με βάσει μια τιμή σε μία και μόνο στήλη και μάλιστα την πρώτη στα αριστερά ενός πίνακα.
Εδώ έχουμε συνδιασμό 3 στηλών (Από, Μέχρι και Κωδικός) για να καθορίσουμε την αντίστοιχη γραμμή στο δεύτερο πίνακα.
Δεν βλέπω πώς η Vlookup θα μας δώσει το σωστό αποτέλεσμα όταν
στον πρώτο πίνακα έχω 1/1/2010 28/2/2010 Κωδικός1 Περιγραφή1
1/3/2010 31/3/2010 Κωδικός1 Περιγραφή2 και στον δεύτερο 5/3/2010 25/3/2010 Κωδικός1 Ζητούμενο όπου το Ζητούμενο για το παράδειγμα αποτέλεσμα πρέπει να είναι Περιγραφή2
Τώρα όσον αφορά την πρότασή σου για την χρήση της Access μάλλον εννοείς σύνδεση με βάση τον κωδικό αφού η περιγραφή είναι ζητούμενο.
Δεν θα διαφωνήσω ότι με δύο πίνακες στην Access συνδεδεμένους ως προς το πεδίο Κωδικός και ένα Ερώτημα επιλογής (με ένα κρυφό πεδίο [Πίνακας2]![Από] και κριτήρια ">=[Πίνακας1]![Από] And <=[Πίνακας1]![Μέχρι]" ) γίνεται, αλλά εμένα με ενδιαφέρει μια λύση σε Excel και όχι Access !!!
Αν θέλεις σε παρακαλώ δώσε μου περισσότερες διευκρινήσεις για μια λύση Excel.
Ευχαριστώ και πάλι
|