08-08-18, 23:50
|
| Όνομα: Δημήτρης Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2003 Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική | | Εγγραφή: 26-08-2013
| |
Γιώργο καλημέρα
Επανέρχομαι στο θέμα, για μια σημαντική βελτίωση της ρουτίνας, αν αυτό είναι εφικτό.
Τελικά ....όπως το λες. Βγάζει error overflow ή out of memory, όταν βάζω πολλούς αριθμούς για δημιουργία συνδυασμών.
Αναρωτιέμαι αν αυτό μπορεί να εξαλειφθεί, αν υπολογίζει και εμφανίζει έναν συνδυασμό στην ίδια θέση κάθε φορά, π.χ. ξεκινώντας πάντα κάθε συνδυασμό από το κελί "A1" και όχι να κρατά στη μνήμη όλους τους συνδυασμούς, και να τους εμφανίζει όλους μαζί, με αποτέλεσμα το overflow ή out of memory.
Αυτό θα ήταν τέλειο.
Για να καταλάβεις καλύτερα τι θέλω να κάνω, σου στέλνω αυτό το αρχείο, που μου δίνει κάποια στατιστικά δεδομένα των 'χ' τελευταίων κληρώσεων για το παιχνίδι του ΟΠΑΠ 'ΤΖΟΚΕΡ'.
Στο φύλλο αυτό, και στο κελί 'B8' τον αριθμό των τελευταίων 'χ' κληρώσεων από τις οποίες θέλω να πάρω στατιστικά στοιχεία.
Επεξήγηση του προγράμματος
Στις στήλες C:G είναι οι κληρώσεις.
Στις στήλες KH:KQ από τη γραμμή 12 και κάτω, εμφανίζει αν έχουμε πιάσει 0 ή 1 ή 2 ή 3 ή 4 ή 5 αριθμούς από την αντίστοιχη κλήρωση της ίδιας γραμμής, σε συνδυασμό με τούς επιλεγμένους αριθμούς της περιοχής IX1:JI10.
Κάθε χρωματική αλλαγή στις γραμμές 1 έως 10 αφορά διαφορετικές αριθμοσειρές, που τα αποτελέσματα τις στατιστικής ανάλυσης για κάθε αριθμοσειρά φαίνονται στην αντίστοιχη στήλη ίδιου χρώματος.
Στην περιοχή KH1:KQ6 εμφανίζονται τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα τις στατιστικής ανάλυσης για κάθε αριθμοσειρά. π.χ στο κελί 'KQ6' εμφανίζει το πόσες φορές βγήκε 5αρη για την αριθμοσειρά της γραμμής 1 (με μπλε σκούρο χρώμα).
Για να καταλάβεις καλύτερα, μπορείς να αλλάξεις, ή να προσθέσεις ή να αφαιρέσεις κάποιους αριθμούς από κάποια αριθμοσειρά, και να δεις τα αποτελέσματα.
Σημείωση:
Τα πολλά κενά κελιά μεταξύ κληρώσεων και στατιστικών δεδομένων, οφείλονται στο ότι διέγγραψα όλα τα υπόλοιπα στατιστικά στοιχεία, για καλύτερη κατανόηση του προγράμματος.
Αυτό που θέλω να κάνει η ρουτίνα combinations.
1) Να εμφανίζει έναν συνδυασμό κάθε φορά, ξεκινώντας από το κελί 'IX1'
2) Να περιμένει μέχρι να γίνει ο υπολογισμός των συναρτήσεων στο φύλλο
3) Να διαβάζει την τιμή του κελιού 'KQ6", και να την συγκρίνει με την προηγούμενη τιμή του ίδιου
κελιού. Κάθε φορά που η τιμή του κελιού 'KQ6" είναι μεγαλύτερη από την τιμή πού έχει στη μνήμη
η ρουτίνα, να αντιγράφει την αριθμοσειρα της περιοχής 'IX1:KF1' στην περιοχή 'IX11:KF11', και στο κελί 'KG11' να αναγράφει την αντίστοιχη τιμή του κελιού 'KQ6". ΄
Με τον τρόπο αυτό θα έχω στην περιοχή 'IX11:KF11' τον καλύτερο συνδυασμό που έχει προκύψει, για την συγκεκριμένη αριθμοσειρά.
Ελπίζω να έγινα πιο σαφείς αυτή τη φορά, και φυσικά ελπίζω στη βοήθειά σας.
Υ.Γ. Καταλαβαίνω ότι ο χρόνος εκτέλεσης της ρουτίνας θα είναι πολύ μεγάλος, αλλά δεν με πειράζει.
|