Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #1  
Παλιά 11-12-17, 14:19
kapetang Ο χρήστης kapetang είναι συνδεδεμένος
Όνομα: Γιώργος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2010
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική
 
Εγγραφή: 18-06-2010
Μηνύματα: 3.359
Προεπιλογή Εξαγωγή πίνακα ή ερωτήματος σε αρχείο κειμένου *.csv

Δημιουργός: Γιώργος Καπετανόπουλος (Δεκέμβριος 2017)

Τα αρχεία *.csv (comma separated values=τιμές διαχωρισμένες με κόμμα) είναι αρχεία κειμένου, που χρησιμοποιούνται για την αποθήκευση δεδομένων σε πινακοειδή μορφή.

Ως αρχεία κειμένου, μπορούμε να τα διαχειριστούμε (δημιουργήσουμε, τροποποιήσουμε), με οποιοδήποτε επεξεργαστεί κειμένου (πχ Σημειωματάριο).

Οι εφαρμογές, που διαχειρίζονται δεδομένα σε πινακοειδή μορφή (πχ Access, Excel), έχουν τη δυνατότητα να εισάγουν δεδομένα από ένα αρχείο *.csv, όπως και να εξάγουν δεδομένα σε ένα αρχείο *.csv.

Έτσι τα αρχεία *.csv μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την μεταφορά δεδομένων από μια εφαρμογή σε μια άλλη.

Τα αρχεία *.csv αποτελούνται από γραμμές, δηλαδή ακολουθίες χαρακτήρων που τελειώνουν στο χαρακτήρα νέας γραμμής (Newline, CRLF).

Μέσα στη γραμμή οι τιμές των πεδίων διαχωρίζονται με κόμμα (comma “,”). Έτσι το αρχείο *.csv αποκτά πινακοειδή μορφή και μπορεί να εκπροσωπήσει ένα πίνακα.

Η χρήση του κόμματος (,) ως διαχωριστικού, αν υπάρχουν πεδία με τιμές που περιέχουν κόμματα, θα δημιουργήσει προβλήματα (κάνει ασαφή τα όρια των πεδίων).

Στην περίπτωση αυτή:

1) Οι τιμές των προβληματικών πεδίων εγκλείονται σε εισαγωγικά ή

2) Χρησιμοποιείται ως διαχωριστικό ένας άλλος χαρακτήρας (πχ «~», «|», «#»,κλπ), που γνωρίζουμε ότι δεν περιέχεται στις τιμές των πεδίων.

Μολονότι, στην περίπτωση αυτή, το διαχωριστικό δεν είναι το κόμμα, το αρχείο έχει τη μορφή και εξακολουθεί να θεωρείται αρχείο *.csv.

Το αρχείο, που επισυνάπτεται, διευκολύνει την εξαγωγή ενός πίνακα ή ερωτήματος σε αρχείο *.csv.

Η εξαγωγή γίνεται πατώντας το κουμπί της φόρμας frmExportTableQuery, αφού επιλέξουμε πίνακα ή ερώτημα, πληκτρολογήσουμε ένα διαχωριστικό χαρακτήρα (δεν πρέπει να περιέχεται στις τιμές των πεδίων) και ορίσουμε το όνομα του αρχείου *.csv.

Για τη δοκιμή (ακρίβεια, ταχύτητα) της μεθόδου, έχω συμπεριλάβει στη ΒΔ έναν αρκετά μεγάλο πίνακα (frmExportTableQuery) και μερικά ερωτήματα.

Ειδικά το ερώτημα qryTop_xxxx, ορίζοντας το πλήθος των εγγραφών που θα εμφανίζει, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον έλεγχο της ταχύτητας της μεθόδου, με διαφορετικό πλήθος εγγραφών.

Εισάγοντας τη φόρμα frmExportTableQuery σε μια ΒΔ μας, αποκτούμε τη δυνατότητα εύκολα και γρήγορα να εξάγουμε ένα πίνακα ή ερώτημα σε αρχείο *.csv.
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: zip ExportTableQueryToCSV.zip (3,10 MB, 60 εμφανίσεις)
Απάντηση με παράθεση