21-08-17, 21:27
|
| Όνομα: Δημήτρης Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2007 Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική | | Εγγραφή: 26-01-2017
| |
σε ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σου! θα προσπαθήσω να απαντήσω στα ερωτήματα που έβαλες
1)έχω δυο ξεχωριστά φύλλα εργασίας το ένα για τα γενεθλια (το αρχικο που πήρα απο τη σελίδα) και το δεύτερο που είναι για τις γιορτές. αρά δεν θα μπερδεύονται μεταξύ τους. απλά επειδή θα είναι στο ίδιο κελί ονομα και επίθετο ΄θελω ο τύπος να αναγνωρίζει μόνο την πρώτη λέξη αν ταιριάζει και να αδιαφορεί για την δευτερη λέξη (το επίθετο)
2-3) επείδη προς το παρών το θέλω για προσωπική χρήση θα το διαμορφώσω βάση των γνωστών μου για τα κοινά ονόματα που λες και για αυτά που δεν έχουν σταθερή ημερομηνία θα τα ξεχωρίσω με κάποιον τρόπο για να τα αλλάζω μια φορά τον χρόνο εύκολα
με ενδιαφέρει ο τύπος "=IF(A3="Γιώργος";"23/4")+IF(A3="Παύλος";"29/6")+IF(A3="Μαρία";"15/8")
να αναγνωρίζει΄, στο κελί Α3 (όπως λέει ο τύπος) απο το Γιώργος Παπαδόπουλος(πχ) μόνο το Γιώργος και να αδιαφορεί για το επίθετο (Παπαδόπουλος). απλά δεν ξέρω αν αυτό είναι εφικτό να γίνει με αυτον τον τύπο ή αν πρέπει να αλλάξει κάπως όλη η συνάρτηση.
|