Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 15-06-17, 12:38
γιώργοςΚ Ο χρήστης γιώργοςΚ δεν είναι συνδεδεμένος
Όνομα: Γιώργος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2007, Ms-Office 2013
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική

Περιοχή: Κύπρος
Προεπιλογή

Γειά σου Γιώργο μου,

Κάθε άλλο απο το να ζητάς συγνώμη φίλε μου,, αντιλαμβάνομαι και το εκτμώ ότι προσπαθείς να με βοηθήσεις οπότε μήν ζητάς συγνώμη. Λοιπόν,

Απο ότι είδα γίνονται τα εξής:

1. Εφόσον υπάρχει ο ασθενής και ο γιατρός θα χρησιμοποιήσει το μηχάνημα, πάει κατευθείαν σε αυτό και κάνει ότι κάνει και επιλέγει εξαγωγή δεδομένων.

2. Τα δεδομένα εξάγονται έτοιμα στην μορφή που σου είπα στο αρχείο .txt το οποίο όπως ανάφερα βρίσκεται στο C: του υπολογιστή. Ως εδώ σταματα το θέμα με το μηχανημα.

3. Ο Γιατρός ήδη έχει βρεί τον ασθενή απο το πρόγραμμα που του έφτιαξα, αφού προηγουμένως η γραμματέας του φρόντισε την διαδικασία εισαγωγής των στοιχείων του, Στο σημείο αυτό να πώ ότι η Access είναι Spit και έχει δυνατότητα ελέγχου χρήστη, επιπέδου χρήστη (admin, doctor etc) και δουλεύει σε 2 υπολογιστές χωρίς προς το παρόν οποιοδήποτε πρόβλημα. Ο ένας υπολογιστής (του γιατρού) θεωρητικά είναι ο Server (ας πούμε) και ο υπολογιστής της γραμμέτεως του είναι ο Client PC. Και οι δύο είναι συνδεδεμένοι στο ίδιο δίκτυο και με καλώδιο.

4. Ανάλογα με το τί θέλει να κάνει ο γιατρός στο πρόγραμμα, έχει την δυνατότητα να επιλέξει και να δεί τον Ιατρικό Φάκελο του ασθενή σε μια φόρμα ειδικά σχεδιασμένη για τον σκοπό αυτό. Σε αυτή την φόρμα κάπου υπάρχει και μια εντολή (Command Button) μέσω της οποίας ανοίγει μια αλλη φόρμα που εδώ είναι και το ζητούμενο. Η φόρμα αυτή χάριν συζήτησης ονομάεται "frmImports".

5. Στην εν λόγο φόρμα (frmImports) o γιατρός βλέπει όλα τα δεδομένα που έχουν εισαχθεί απο το αρχείο .txt σε κάποιο Unbound υπό μορφή Rich Text (υπάρχει ειδικος λόγος για την χρήση του Unbound) και κάπου δίπλα πρέπει να μπορεί να βλέπει και τις φωτογραφίες - ακτινογραφίες που έχει ο ασθενής. Αυτό το κομάτι για την ώρα ειναι υπό σκέψη και σχεδιασμό (και θέλω και την δική σου άποψη φίλε μου, καθώς σκέφτομαι να χρησιμοποιήσω Unbound Web Browser (?))

Υπόψη τα εξής:

1. Η έκδοση της Access ειναι η 2016

2. Δεν τίθεται ζήτημα απευθείας διαβάσματος απο το Serial Port καθότι ούτε τολμώ να επεμβώ επειδή είναι ένα αρκετά παλιό μηχάνημα και δεν θα ήθελα να επεμβώ (ούτε να πλησιάσω καν)

3. Η Access ειναι split σε Back_End στο PC του γιατρού και απο ένα Front_End για ιατρό και γραμματέα

4. Κατά την διαδικασία Login στο πρόγραμμα αναγνωρίζεται αυτόματα το επίπεδο χρήστη και ο κάθε ένας βλέπει και κάνει ότι του επιτρέπεται εκτός απο τον Admin που κάνει τα πάντα.

5. Πρέπει στο πρόγραμμα και στην φόρμα που ανάφερα με όνομα frmImports ο ιατρός να βλέπει α] Τα δεδομένα του αρχειου txt όπως αυτά εισάγονται απευθείας στην Access, β} Τις ακτινογραφίες (από ότι είδα φυλάγοται στον C: και σε έναν δικό τους φάκελο υπό μορφή .jpg) και να γράφει μια έκθεση - Report. Το ΒΑΣΙΚΟ είναι τα δεδομένα αυτά να μπαίνουν αυτόματα στην Access χωρίς διαδικασίες απο τον ιατρό.

Είμαι εδώ φίλε μου για οτιδήποτε περεταίρω και σε ευχαριστώ πολύ και πάλι για το ενδιαφέρον σου
Απάντηση με παράθεση