
03-05-10, 09:55
|
| Super Moderator Όνομα: Αγγελος Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2003, Ms-Office 2007 Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική | | Εγγραφή: 29-04-2010
Μηνύματα: 111
| |
Καλημέρα,
Θα συμφωνήσω με τον Νίκο... δεν "στέκει" σχεδιαστικά η βάση σου, αυτό που πρέπει αρχικά να καταλάβεις για να σχεδιάσεις μια βάση είναι η "κίνηση" της πληροφορίας μέσα απο τους πίνακές σου. Δλδ, την πληροφορία θα την καταχωρήσω ΜΙΑ φορά σε έναν πίνακα και θα την "τραβάω" στους άλλους απο εκεί. και του Νίκου αλλά και το δικό μου παράδειγμα τηρούν αυτόν τον κανόνα.
Η αλήθεια είναι πως δεν έχω και πολύ χρόνο που μπορώ να διαθέσω... αλλά θα δω τι μπορώ να κάνω.
Απο την άλλη ισχύει και το εξής: Δεν μπορείς να φτιάξεις μια εφαρμογή χωρίς να ξέρεις βασικές αρχές σχεδιασμού και αυτό ειδικά σε μια σχεσιακή βάση δεδομένων, πολύ απλά γιατί στο τέλος δεν θα έχεις κατι λειτουργικό.
Αυτό που θα πρότεινα εγώ είναι να ξεκινήσεις απο το διάβασμα ενός καλού βιβλίου Access και μετά να προχωρήσεις στον σχεδιασμό αυτής. Δεν ξέρω πόσο έχεις προχωρήσει και αν έχεις διαβάσει κάποια βιβλία ή pdfs οπότε αν το έχεις κάνει τότε μην λαμβάνεις υπ'οψιν σου το σχόλιο.
Εαν απο την άλλη προχώρησες και πιστέυεις πως έχεις τις βασικές γνώσεις για να ξεκινήσεις, μελέτησε πίνακες και συνδέσεις της βάσης που ανέβασα, ώστε να το ξεκινήσουμε παρέα και να σε βοηθήσω όσο μπορώ κι εγώ απο την μεριά μου.
|