Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 18-03-17, 10:32
giannis_ie Ο χρήστης giannis_ie δεν είναι συνδεδεμένος
Όνομα: Γιάννης
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2013
Γλώσσα λογισμικού Office: Αγγλική

Προεπιλογή

Καλημέρα Νίκο
Η αλήθεια είναι ότι με access + vba ασχολούμαι τους τελευταίους 5 μίνες, αλλά έχοντα αφιερώσει πολύ χρόνο και διάβασμα, είμαι σε θέσει να διαχειριστώ με μια σχετική άνεση κάποια βασικά από Vba και access. Έτσι τον τελευταίο καιρό ασχολήθηκα με τις Κλάσης. Κατασκευάζοντας μια Κλάση κατασκευάζεις στην ουσία ένα δικό σου Αντικείμενο-Object στο οποίο του δίνεις τις δικές του Ιδιότητες και Μεθόδους ακόμα και Events! Από ότι καταλαβαίνω μέχρι τώρα, η Κλάσεις είναι η ουσία, η καρδιά του Αντικειμενοστραφή Προγραμματισμού.

Έχω δημιουργήσει μερικές κλάσης (κακογραμμένες βεβαία σε σχέση με κάποιον πεπειραμένο) και πραγματικά είναι ένα ισχυρότατο εργαλείο το οποίο με έχει βοηθήσει πολύ! Πάνε τον κώδικα σε άλλο επίπεδο!

Επειδή σε εχω διαβασει κατά καιρούς και έχω καταλάβει το μεράκι και την αγάπη σου για τον προγραμματισμό Θα σε προέτρεπα , αν έχεις το χρόνο, να εξερευνήσεις και αυτό το μονοπάτι της Vba. Δεν είναι τόσο περίπλοκο όσο φαντάζεσαι για να κατανοήσεις και να εφαρμόσεις κάποια βασικά πραγματάκια, τα οποία θα διαπιστώσεις και μόνο σου ότι θα σε ιντριγκαρουν και θα πάνε την δομή τον εφαρμογών σου ένα άλλο επίπεδο.

Όσο αναφορά την αρχική ερώτηση μου, έχω τη αίσθηση (ίσος βεβαία κάνω λάθος) ότι οποιοδήποτε μέλος του φόρουμ έχει βγάλει μια σχολή σχετική με πληροφορική και έχει ασχοληθεί λίγο με vba, μπορεί με άνεση να καταλάβει τι πραγματεύομαι και να εκφέρει την άποψη του. Για αυτό λοιπόν αναμένω…

Υ.Γ: Σου επισυνάπτω ένα αρχείο όπου περιέχει μια κλάση που έχω φτιάξει και πως την εφαρμόζω. Δεν το δίνω σαν ορθό παράδειγμα καθότι είμαι αρχάριος αλλά για πάρεις γενική αίσθηση αν σε ενδιαφέρει ή αν ποτέ αποφασίσεις να ασχοληθείς με αυτά μαραφέτια να έχεις κάτι χειροπιαστό (έστω και κακογραμμένο, πράγμα που δεν είχα εγώ και θα με βοηθούσε αρκετά).
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: zip Class Example.zip (111,8 KB, 35 εμφανίσεις)
Απάντηση με παράθεση