Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 02-03-17, 13:17
vala Ο χρήστης vala δεν είναι συνδεδεμένος
Όνομα: Νίκος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2007
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από γιώργοςΚ Εμφάνιση μηνυμάτων
Νίκο παθαινοντας μαθαίνουμε,

Είχα παρόμοια περίπτωση με κάποια εφαρμογή που έφτιαξα για ιατρείο και αν και την είχα κάνει spit δυστυχώς ξέχασα να ξετσεκαρω το αυτόματο compact and repair από τις ρυθμίσεις και όπως αντιλαμβανεσαι μου έτυχε το ίδιο πρόβλημα μαζί σου και στην συνέχεια κρασαρε κιόλας το πρόγραμμα... Ευτυχώς είχα προνοεισει να κάνει αυτόματα backup κάθε φορά προτού κλείσει και σώθηκαν τα δεδομένα και όπως καταλαβαίνεις μαζί και εγώ...

Για να μπορέσεις να αντιληφθείς πώς συμπεριφέρεται η Access με τέτοια υποδομή, δηλαδή να είναι αυτούσια σε δίκτυο και να την ανοίγουμε πέραν του ενός χρήστη, φαντάσου ότι κάθε φορά που γίνεται κάποια εγράφη όπως γνωρίζεις αποθηκεύει τα δεδομένα άμεσα σε κάποιο πίνακα, εάν σε κάποιο από τους χρήστες κάτι πάει στραβά και η Access κόλλησει σε αυτό τον χρήστη τότε αμέσως θα ξεκινήσει την διαδικασία compact and repair από μόνη της και για να μην χαθούν δεδομένα (εάν είσαι τυχερός) θα πάει και θα δημιουργήσει ενα αντίγραφο του εαυτού της προσθέτοντας στο τέλος του ονόματος της βάσης ένα "Backup"...Θα κλείσει εννοείται και θα "πετάξει" έξω και τους αλλούς χρήστες που μπορεί να γραφανε κάτι εκείνη την στιγμή...και μοιραία το πιο πιθανόν θα χαθούν κάποια δεδομένα....

Σου προτείνω να μπεις στην διαδικασία να κάνεις split την βάση σου, πράγμα που γίνεται εύκολα μέσα από την Access, και εφόσον το κάνεις τότε:

1. Να εγκαταστήσεις το back end στον server σου (το back end περιλαμβάνει μόνον τους πίνακες)

2. Θα πας σε κάθε υπολογιστή και θα δημιουργήσεις ένα νέο αρχείο Access και θα πας να κάνεις Link μέσα σε αυτό τους πίνακες που περιέχει η βάση σου στον server (είναι απλή η διαδικασία εφόσον αντί να επιλέξεις εισαγωγή θα επιλέξεις να κάνεις Link)

3. Έπειτα θα κάνεις και εισαγωγή όλα τα υπόλοιπα αντικείμενα της Access (queries, forms, report etc)

4. Θα διασφαλίσεις σχεδιαστικά να κάνει αυτόματα backup η βάση σου κάποια ώρα κατά την οποία δεν θα χρησιμοποιείται από κανέναν χρήστη και είσαι έτοιμος..ΠΡΟΣΟΧΗ: Όχι να έχεις τσεκαρισμενη την επιλογή για compact and repair σε καμία βάση...

Εδώ είμαστε για περεταιρω βοήθεια
Κατάφερα και έκανα την διαίρεση επιτυχώς. την επιλογή compact and repair που την βρισκω; έχω βρει μόνο συμπυκνωση κατά το κλείσιμο και δεν την εχω τσεκάρει. είναι κάπου αλλού;
Απάντηση με παράθεση