31-01-17, 11:51
|
| Όνομα: Αναστάσιος Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2003, Ms-Office 2007, Ms-Office 2010 Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική | | Εγγραφή: 19-12-2016 Περιοχή: Ρέθυμνο
| |
"Γέμισμα" Ημερομηνιών
Καλημέρα,
Στην βάση που έχω, Discount 5, αντιμετώπισα το εξής πρόβλημα,
Έφτιαξα ένα ερώτημα διασταύρωσης, για τον μήνα Ιανουάριο, ( και μετά θα φτιάξω για κάθε μήνα), που να μου δείχνει ο κάθε όμιλος, [f/s] ποιες μέρες του μήνα, [Begin], έχει προσφορά, [Count]. Μέχρι εδώ όλα καλά.
Το πρόβλημα είναι ότι επειδή το ερώτημα θα είναι στατικό, δηλαδή θέλω να μου εμφανίζει όλες τις μέρες του μήνα, ανεξαρτήτως ΑΝ θα έχουν εγγραφές, ( θα βγάζει δηλαδή 0), και όποιος όμιλος έχει προσφορά, θα τον εμφανίζει, αλλιώς θα υπάρχει το 0, τώρα μου βγάζει μόνο τις μέρες που έχει προσφορά ο κάθε όμιλος.
Για να ξεπεράσω το πρόβλημα, έφτιαξα ένα πίνακα, που έβαλα όλες τις μέρες του χρόνου, και στο [count] έβαλα την τιμή 1. Έκανα δουλειά, αλλά πρώτον μου φαίνεται πολύ "μπαγκαλίστικος" τρόπος, και δεύτερον μου φέρνει τιμές στο [count], (και σωστά το κάνει), που δεν πρέπει, γιατί στο άθροισμα μετά της εκάστοτε στήλης στα reports που θα φτιάξω, θα έχουν λάθος νούμερα.
Μήπως κάποιος/α έχει καμιά ιδέα; Δεν βρήκα κάτι στο φόρουμ ψάχνοντας με κριτήριο ημερομηνίες.
Ευχαριστώ.
|