Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 21-01-17, 09:48
ThodorisKak Ο χρήστης ThodorisKak δεν είναι συνδεδεμένος
Όνομα: Θοδωρής
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2010
Γλώσσα λογισμικού Office: Αγγλική

Προεπιλογή υπόλοιπα αποθήκης προϊόντων-ανταλλακτικών

Καλημέρα σε όλους,
έχω ένα excel που αφορά υπόλοιπα αποθήκης προϊόντων-ανταλλακτικών και από το λογισμικό της εταιρείας μεταξύ άλλων μπορώ να εξάγω τα παρακάτω:
- Κωδικό ανά προϊόν-ανταλλακτικό και υπόλοιπο αποθήκης.
- Βασικό κωδικό ανά προϊόν, εναλλακτικό και ειδικό κωδικό οι οποίοι είναι μεν ίδια προϊόντα αλλά μπορεί να έχουν άλλες τιμές (λόγω διαφορετικού brand).
- Τιμές ανά τεμάχιο ανά κωδικό.
και θέλω να κάνω τα παρακάτω...
- Μοναδικά αθροίσματα βασικού-εναλλακτικού και ειδικού κωδικού.
Έχω ήδη υπολογίσει το υπόλοιπο κάθε προϊόντος-ανταλλακτικού αθροίζοντας βασικό. εναλλακτικό και ειδικό κωδικό. Όμως, ο κάθε βασικός κωδικός είναι και εναλλακτικός και ειδικός και αντιστρόφως… η στήλη G περιλαμβάνει το άθροισμα των προϊόντων που υπάρχουν και στους τρεις κωδικούς αλλά δεν είναι λειτουργικό έτσι γιατί θα ήθελα αν κάνει μια φορά το άθροισμα των βασικών ή εναλλακτικών ή ειδικών την επόμενη φορά που θα βρει μπροστά του βασικό-εναλλακτικό-ειδικό τότε να μην το ξανακάνει και δυνητικά να μου λέει σε ποιο κελί το έκανε (αν γίνεται…) Αυτό το θέλω γιατί στο επόμενο βήμα θέλω να βάλω min-max για να τρέχω αυτόματα τις παραγγελίες από τον προμηθευτή.
- Επιλογή κωδικού άθροισης βάση τιμής.
Ακόμη επειδή οι κωδικοί λόγω διαφορετικού brand δύναται να έχουν και άλλη τιμή θα ήθελα να επιλέξει σαν κύριο κωδικό παραγγελίας (αυτόν που θα κάνει την άθροιση) τον φθηνότερο
Ελπίζω να ήμουν κατανοητός…
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!
Συνημμένα Thumbnails
υπόλοιπα αποθήκης προϊόντων-ανταλλακτικών-warehouse.jpg  

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Spirosgr : 21-01-17 στις 11:34.
Απάντηση με παράθεση