21-10-16, 17:09
|
| Όνομα: Δημήτρης Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2016 Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική | | Εγγραφή: 20-07-2014 Περιοχή: Πάτρα
| |
Γειά σας.
Γιώργο, καταρχάς σε υπερευχαριστώ για την απάντησή σου.
Πράγματι, είναι ορθή η αποψή σου ότι, "όταν δεν υπάρχουν εγγραφές, που να ικανοποιούν τα κριτήρια, το φυσιολογικό είναι το ερώτημα να είναι κενό".
Παρόλα αυτά, είχα το ακόλουθο πρόβλημα και δε μπορούσα να το επιλύσω:
Στη βάση μου εχω δημιουργήσει ένα ερώτημα επιλογής "qryABCD" αποτελούμενο από τέσσερα άλλα ερωτήματα επιλογής (qryA, qryB,qryC,qryD) τα οποία αντλούν στοιχεία από δύο μη συνδεδεμένους πίνακες.
Με βάση το ως άνω ερώτημα "qryABCD" δημιούργησα μια φόρμα όπου εμφανίζονται τα ανάλογα στοιχεία που επέλεξα.
Τώρα, όταν το ερώτημα "qryA" της ως άνω συνημμένης δειγματικής βάσης δεν είχε εγγραφή
την τρέχουσα ημέρα (που ζητούσα), τότε το "qryABCD" δεν εμφάνιζε καμία εγγραφή, από κανένα ερώτημα, ανεξαρτήτως αν τα
υπόλοιπα ερωτήματα ήταν πλήρη εγγραφών!!!.
Βρέθηκα, λοιπόν, σε αδιέξοδο και θεώρησα (με τις στοχειώδεις γνώσεις που διαθέτω και ύστερα από διάφορες δοκιμές) ότι, αν το ερώτημα "qryA" δεν έχει εγγραφή πρέπει το πεδίο "POSO" να παίρνει, με κάποιο τρόπο, την τιμή (0). Έτσι, εμφανίζονταν όλες οι εγγραφές!!!. Υπάρχει άλλη μέθοδος;
Ενδεχομένως να είναι ανορθόδοξος ο τρόπος σκέψης μου για την επίλυση του ζητούμενου.
Όμως, δεν θα πρέπει να παραβλεφθεί το γεγονός ότι έχω στοιχειώδεις γνώσεις πάνω στο αντικείμενο και για τούτο ζητώ την κατανόησή σας...
|