Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #15  
Παλιά 09-09-16, 14:29
kapetang Ο χρήστης kapetang δεν είναι συνδεδεμένος
Όνομα: Γιώργος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2010
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική
 
Εγγραφή: 18-06-2010
Μηνύματα: 3.674
Προεπιλογή

Καλησπέρα

1) Όπως γνωρίζουμε, το ποσοστό μεταβολής από την αρχική τιμή a στην τελική b, δίνεται από τον τύπο: (b-a)/Abs(a).

Στον κώδικα του φύλλου «Νέο» (όπως ήταν) ορίζεται:

strNew = Array("D2:G2") και Offset = Array(3).

Αυτό σημαίνει ότι για τον υπολογισμό του ποσοστού οι αρχικές τιμές λαμβάνονται από την περιοχή D5:G5, που προκύπτει από την D2:G2, αν την μετατοπίσουμε 3 γραμμές και οι τελικές από την D2:G2.

2) Στον κώδικα έγινε αλλαγή για την εμφάνιση του διαχωριστικού των χιλιάδων στα ποσά της περιοχή D2:G2.

Αυτό γίνεται με τον κώδικα: Format(x, "#,##0.00")

Τα μηδενικά μετά την τελεία προσδιορίζουν το πλήθος των δεκαδικών, που θα εμφανίζονται (μπορείς να το αλλάξεις).

3) Το ερώτημα «Για τις αντίστοιχες μετατοπίσεις μπορώ να διακόπτω την ενέργεια σε συγκεκριμένο κελί ή γραμμή (ας πούμε η εντολή να διακόπτεται στο κελί Η5)» χρειάζεται διευκρίνιση.

Αν στον κώδικα θέσω: strNew = Array("D2:G2", «K1:N1”) και Offset = Array(1, 4 ), θα οριστούν 4 περιοχές κελιών:

Η D2:G2 με αντίστοιχη την D3:G3 (προκύπτει από την μετατόπιση της D2:G2 κατά 1 γραμμή) και η K1:N1 με αντίστοιχη την K5:N5 (προκύπτει από την μετατόπιση της K1:N1 κατά 4 γραμμές).

Αν κάνουμε κάποια αλλαγή σε οποιοδήποτε κελί των παραπάνω περιοχών, θα έχουμε αλλαγή ποσοστού, οπότε εκτελείται ο κώδικας για τον υπολογισμό του.

Αλλαγές σε άλλα κελιά δεν έχουν καμία επίδραση.

Σε ποια διακοπή συνεπώς αναφέρεται το ζητούμενο;

Φιλικά/Γιώργος
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: xlsm PosostoKeTimiSeKeli3.xlsm (32,3 KB, 19 εμφανίσεις)

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη kapetang : 11-09-16 στις 11:37. Αιτία: Αλλαγή συνημμένου για την αντιμετώπιση a<0
Απάντηση με παράθεση