Θέμα: SQL Transaction

Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 08-06-16, 20:02
pctechdr Ο χρήστης pctechdr δεν είναι συνδεδεμένος
Όνομα: Χρήστος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 365
Γλώσσα λογισμικού Office: Αγγλική

Περιοχή: Deutschland
Προεπιλογή

Αγαπητέ Γιώργο να σου εξηγήσω την κατάσταση ώς έχει. Μέχρι τώρα είχα μία βάση στην Access κοινόχρηστη ώς BackEnd και τα τερματικά δούλευαν με το FrondEnd χωρίς πρόβλημα. Απο εκεί αντλούσα δεδομένα στο Excel για να δημιουργώ κάθε ώρα κάποια στατιστικά και διαγράμματα μιάς και η Access δεν φημίζεται γι' αυτόν τον λόγο. Όμως λόγω του όγκου των δεδομένων (Περίπου 4000 κάθε μέρα) και λόγω το ότι οι χρήστες αυξήθηκαν, αποφασίσαμε να ανεβάσουμε την βάση σε SQL Server για ταχύτητα και μεγαλύτερη όσο γίνεται ασφάλεια των δεδομένων. Η μεταφορά της βάσης έγινε με απόλυτη επιτυχία και μπορώ να πω με σιγουριά ότι και η ταχύτητα αυξήθηκε. Από την καινούρια βάση πλέον τραβάω τα δεδομένα στο Excel για τον ίδιο λόγο. Όλα κατεβαίνουν κανονικά πλην όμως της ώρας, που ενώ εμφανίζεται κανονικά δεν λειτουργεί όπως λειτουργούσε όταν η βάση ήταν με την Access. Με αποτέλεσμα να μπορώ να φιλτράρω ώρες μόνο μέσα στην ίδια μέρα. Λόγω το ότι χρειάζομαι κάθε ώρα στατιστικά έχω πρόβλημα όταν πρέπει να ζητήσω δεδομένα από τις 23:15 της ίδιας μέρας μέχρι και τις 00:15 της επόμενης μέρας, ή μέχρι τις 06:15 της επόμενης που τελειώνει η νυχτερινή βάρδια. Δεν μπορώ να καταλάβω αυτήν να μου επιτραπεί η έκφραση ηλιθιότητα της βάσης του SQL Server με τις μετατροπές ημερομηνιών και ώρας. Και από ότι βλέπω στο Internet αντιμετωπίζουν ή αντιμετώπισαν αρκετά άτομα το ίδιο πρόβλημα με εμένα.
Με εκτίμηση
Χρήστος.
Απάντηση με παράθεση