22-05-16, 11:07
|
| Όνομα: Δημήτρης Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2016 Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική | | Εγγραφή: 20-07-2014 Περιοχή: Πάτρα
| |
Καλημέρα.
Αγαπητέ Γιώργο,
Διαβάζοντας τα γραφόμενά σου, και επειδή, επιπροσθέτως, διαπιστώνω ότι συμμετέχεις στο Forum με 498 μηνύματα μέχρι σήμερα -πράγμα που σημαίνει ότι έχεις αρκετή, ικανή εμπειρία στο αντικείμενο Access - θα μου επιτρέψεις να κάνω μιά παρατήρηση:
Είναι δυνατόν να χρησιμοποιείς τη βάση σου χωρίς να κρατάς καθημερινό ή τουλάχιστον εβδομαδιαίο backup; Ειδικότερα, όταν κάνεις αλλαγές στη σχεδίασή της;
Γράφεις συκεκριμένα: "...χρειάστηκε να ανοίξω την βάση που δουλεύουμε σε μορφή σχεδίασης και να κάνω κάποιες αλλαγές. Τις έκανα κανονικά και έβαλα πίσω το πρόγραμμα στους δύο υπολογιστές..."
Πρίν κάνεις τις αλλαγές αυτές κράτησες το επιβαλλόμενο, εκ των πραγμάτων, backup της βάσης σου; Access είναι αυτή !
Σημειώνω δε ότι πειραματίστηκα κι εγώ με τον ίδιο τρόπο, δηλ. εγκατέστησα το Office 2016, και η βάση μου (Access 2007) λειτούργησε κανονικά. Φυσικά, είχα κρατήσει backup (συνηθίζω να κρατώ backup σε τρείς χωρους αποθηκευσης με συνέπεια, να κάνω πειραματισμούς στη βάση μου με άνεση και χωρίς κανένα πρόβλημα) έτσι ώστε σε περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά έχω στην "τσέπη" μου την άμεση και ασφαλή λύση.
Τέλος πάντων, είναι προφανές, με βάση τα γραφόμενα σου, ότι στη βάση σου προέκυψε πρόβλημα λόγω των τις αλλαγών που έκανες σε αυτή μετά την εγκατάσταση στο Office 2016. Συνεπώς, είτε κάνεις Format είτε οτιδήποτε άλλο θα έχεις το ίδιο πρόβλημα.
Η πρότασή μου είναι να θυμηθείς με ψυχραιμία και υπομονή τι αλλαγές έκανες τελευταία και να τις αναιρέσεις.
Εαν δεν επιλυθεί το πρόβλημα:
1) Εντόπισε επακριβώς σε ποιές απο τις φόρμες σου ή ερωτήματα παρουσιάζεται το πρόβλημα.
2) Από το παλιό backup κάνε εισαγωγή αυτών στην τωρινή βάση σου.
3)Κάνε τις σχετικές διορθώσεις.
Τέλος, σου συνιστώ να έχεις στον υπολογιστή σου εγκατεστημένο ένα Office για λόγους που δεν ενδείκνυται να αναλυθούν εδώ.
|