Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 21-05-16, 10:47
γιώργοςΚ Ο χρήστης γιώργοςΚ δεν είναι συνδεδεμένος
Όνομα: Γιώργος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2007, Ms-Office 2013
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική

Περιοχή: Κύπρος
Προεπιλογή Αναπαραγωγή προβλήματος

Φίλοι μου γειά σας,

Ξέρω ότι μπορεί και μόνο ο τίτλος που έχω δώσει στο θέμα που αντιμετωπίζω να ακούγεται κάπως.......!!!! Φυσικά στην τελική δεν βρίσκω κανέναν άλλο καταλληλότερο τίτλο να δώσω εφόσον συμβαίνει στην κυριολεξία αυτό.

Μπαίνω στο θέμα και εξηγώ τι συμβαίνει από εκείνη την "καταραμμένη" και καθόλα σημαδιακή ημέρα την Παρασκευή και 13...

Ψάχνωντας λοιπόν για την καταλληλότερη έκδοση access για να επανασχεδιάσω ένα πρόγραμμα που κάναμε σε 2007 προ ετών το οποίο χρησιμοποιείται απο 9 χρήστες σε δύο υπολογιστές, κατέληξα στην έκδοση 2016 για διάφορους λόγους. Σχετικό θέμα έχω αναρτησει και εδώ στο φόρουμ μας ζητώντας την γνώμη και άποψη των πιο εμπειρων μελών.

Βρήκα λοιπόν την έκδοση 2016 και την Παρασκευή 13 του μήνα (!) την έκανα εγκατάσταση στο υπολογιστή μου ο οποίος σημειώστε πως έχει και την έκδοση 2007. Η έκδοση 2016 μπορεί να συνυπάρξει με εκδόσεις παλαιότερες απο την 2010 χωρίς κανένα πρόβλημα. Εάν κατά την διάρκεια της εγκατάστασης της βρεί και αναγνωρίσει μια οποιαδήποτε άλλη έκδοση όπως πχ 2010, 2013 τότε τις βγάζει για να μείνει μόνον αυτή στον υπολογιστή. Αυτό όπως ανάφερα δεν συμβαίνει με εκδόσεις όπως 2007 και πριν.

Κάνωντας κανονικά την εγκατάταση επιτυχώς καθόρισα ώς προεπιλεγμένη όμως την 2007 εφόσον το πρόγραμμα μας που χρησιμοποιούμε στην δουλειά είναι δημιουργημένο σε 2007 και σχεδόν καθημερινά γίνονται αλλαγές και βελτιώσεις σχεδιαστικά σε αυτό.

Απο εκείνη την ημέρα λοιπόν που έβαλα και την 2016 χρειάστηκε να ανοίξω την βάση που δουλεύουμε σε μορφή σχεδίασης και να κάνω κάποιες αλλαγές. Τις έκανα κανονικά και έβαλα πίσω το πρόγραμμα στους δύο υπολογιστές (που είναι μεταξύ τους συνδεδεμένοι) που δουλεύουμε καθημερινά. Ξαφνικά, και καθόλα περίεργα άρχισαν να υπάρχουν διάφορα και ακατανόητα προβλήματα με την βάση μας. Άλλοτε μας δίνει μηνυματα ότι σε συγκεκριμένο record δεν μπορούμε να κάνωουμε edit, άλλοτε μας δίνει μήνυμα ότι δεν έχει αρκετή μνήμη για να διεκπεραιώσει κάποια εργασία κλπ - κλπ.! Τότε είναι που κατάλαβα ότι κάτι είχε αλλάξει και ψάχνωντας το θέμα αποφάσισα ότι ίσως να έχει κρασάρει η βάση με αποτέλεσμα να βρώ ένα παλιό backup της (σχεδόν 6 μηνών πρίν) και να προσπαθήσω να το κάνω εισαγωγή σε μια νέα access 2007.

Κάνωντας λοιπόν την εισαγωγή όλου του project σε μια νέα βάση 2007, ξαναβάζω πίσω (δοκιμαστικά) την βάση στους δύο υπολγιστές και κάπου εδώ......αρχίζουν τα προβλήματα μας.!!! Αντιλαμβανόμαστε ότι και πάλιν κάνει τα ίδια προβλήματα αλλά αυτή την φορά σε έναν άλλο πελάτη στην βάση, διαφορετικό απο πρίν αυτή την φορά.!!!!

Προσπαθώντας να βρώ άκρη τι συμβαίνει έκανα τα ακόλουθα:

1. Αφαιρεσα εντελώς την έκδοση 2016 απο τον υπολογιστή μου αλλά και πάλιν τα......ίδια προβλήματα..!!
2. Αφαίρεσα εντελώς αυτή την φορά και την έκδοση 2007, έκανα restart και την έχω κάνει εκ νέου εγκατάσταση ξανά.. Δυστυχώς.....τα ίδια θέματα πάλι..!!
3. Νομιζάμενος πως η βάση μας εχει καταστραφεί, βρίσκω ένα ακόμη παλαιότερο αρχείο backup που είχα προ 2 ετων και δοκιμαστικά ανοίγω μια νέα access 2007, κάνω εισαγωγή εκ νέου το project παλι και......ΤΑ ΙΔΙΑ πάλι..!!!!

Θα ήθελα μια γνώμη - άποψη - συμβουλη διότι πραγματικά αυτή την στιγμή πρέπει να δουλέψουμε με το πρόγραμμα μας καθώς επίσης και σχεδιαστικά πρέπει να γίνουν κάποιες αναβαθμίσεις σε αυτό και αυτή την στιγμή ......ΔΕΝ υπάρχει στην ουσία βάση να δουλέψουμε εφόσον ότι και να γίνει ότι και να κάνω υπάρχει πρόβλημα..

Το μόνο που δεν έχω κάνει ακόμη είναι format τον υπολογιστή...!!!!

Τα φωτα σας και απολογούμαι εάν σας έχω συγχισει..!!
Συνημμένα Thumbnails
Αναπαραγωγή προβλήματος-picture1.png   Αναπαραγωγή προβλήματος-picture2.png   Αναπαραγωγή προβλήματος-picture3.png  

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη γιώργοςΚ : 21-05-16 στις 12:29.
Απάντηση με παράθεση