Θέμα: cboBox Search

Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #1  
Παλιά 30-04-16, 12:28
γιώργοςΚ Ο χρήστης γιώργοςΚ δεν είναι συνδεδεμένος
Όνομα: Γιώργος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2007, Ms-Office 2013
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική
 
Εγγραφή: 02-04-2013
Περιοχή: Κύπρος
Μηνύματα: 744
Προεπιλογή cboBox Search

Φίλοι μου γειά σας και εύχομαι Καλή Ανάσταση σε όλους,

Παρότι είναι γιορτινές ημέρες εντούτις η δουλειά δεν σταματά..! Θα εκτιμουσα εάν κάποιος θα μπορούσε να με βοηθήσει στο εξής πρόβλημα:

Σε μια φόρμα στην βάση που έχω υπάρχει ένα cboBox [cboSearch] το οποίο παρουσιάζει δεδομένα προς επιλογή απευθείας απο ένα σχετικό πίνακα (Table: cboSearch).Τα δεδομένα της λίστας είναι κυρίως τρόφιμα είτε ώς μια απλή λέξη (πχ Πορτοκάλι) ή ακόμη και πιο σύνθετες προτάσεις όπως πχ. "Δημητριακά με άπαχο γάλα".

Στην ίδια φόρμα έχω και ένα πεδίο [txtSearch] στο οποίο θα ήθελα εφόσον ενημερωθεί να μπορεί ακολούθως να γίνεται η πιο κάτω διαδικασία:

1. Αφενώς να μπορεί να ψάχνει στην λίστα του cboSearch εάν υπάρχει η λέξη ή πρόταση που καταχωρήθηκε

2. Εάν υπάρχει τότε το cboSearch να επιλέξει το συγκεκριμένο record αυτόματα ή

3. Εάν δεν υπάρχει να έχω ένα σχετικό μήνυμα.

Τα πιο πάνω ειναι δυστυχώς το θεωρητικά εύκολο κομμάτι ίσως για τα πιο προχωρημένα μέλη του φόρουμ..όμως το προχωράω ένα βήμα πιο πέρα το ζήτημα και θα ήθελα επίσης να μπορεί να γίεται και το εξής:

Α. Οτιδήποτε καταχωρηθεί μέσα στο πεδίο [txtSearch] να θεωρείται λέξη - κλειδί έτσι ώστε να μπορεί να γίνεται έλεγχος στην λίστα του cboBox (cboSearch) σε όλη την πρόταση.. Και εξηγώ: Εάν για παράδειγμα υπάρχει στην λίστα του cboBox μια εγραφή όπως ας πούμε "Γάλα άπαχο με δημητριακά" και στο πεδίο [txtSearch] έχω γράψει οποιαδήποτε λέξη η οποία περιλαμβάνεται στην πιο πάνω πρόταση, να μπορεί το βρίσκει και να εμφανίζει την ανάλογη εγραφή το cboBox

B. Σε περίπτωση κατά την οποία η λέξη ή πρόταση που θα γράψω στο [txtSearch] δεν υπάρχει στην λίστα του cboBox ακριβώς όπως την έχω γράψει, τότε θα είναι πραγματικά πάρα πολύ βοηθητικό εάν μπορεί να μου δίνει όλες τις σχετικές επιλογές που πανομοιάζουν με την λίστα στο cboBox

Επισυνάπτω ένα σχετικό παραδειγμα και θα εκτιμήσω κάθε δυνατή βοήθεια.

Εύχομαι ξανά Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση σε όλους
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: accdb cboBox Update.accdb (324,0 KB, 14 εμφανίσεις)
__________________
Γιώργος Στυλιανού

gs.pocketpc@gmail.com
Απάντηση με παράθεση