Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 14-02-16, 10:45
dimmag Ο χρήστης dimmag δεν είναι συνδεδεμένος
Όνομα: Δημήτρης
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2003
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική

Προεπιλογή

Καλημέρα σε όλους
φίλε Γιώργο δυστυχώς στον υπολογιστή εδώ έχει μόνο office 2003 και δεν μπορώ να δω το αρχείο σου και δεν ξέρω τι ακριβώς θέλεις θα το δω από Δευτέρα.

Καταρχήν διόρθωσα κάτι στον κώδικα και πρόσθεσα τη συνάρτηση Public Function d_f()

Πως δουλεύει;
στη module mdlDefaultValue υπάρχουν Public Const Default_Value= τρέχουσα τιμή του Field1 AfterUpdate και η συνάρτηση d_f = Public Const Default_Value
στην σχεδίαση της φόρμας frm_test στις ιδιότητες του πεδίου Field2 στην προεπιλεγμένη τιμή γράφουμε =d_f() οπότε η προεπιλεγμένη τιμή του Field2 είναι ή η τελευταία τιμή που είχε το Field1 ή η τρέχουσα τιμή του Field1 μετά την ενημέρωση.

Το Field3 δεν παίζει κανένα ρόλο, υπάρχει για να βλέπεις τις αλλαγές στην προεπιλεγμένη τιμή του Field2
Η λειτουργία της προεπιλεγμένης τιμής όπως την έχω καταλάβει εγώ.
Αν το Field2 είναι μη δεσμευμένο η αλλαγή της προεπιλεγμένης τιμής του δεν εμφανίζεται κάθε φορά που αλλάζει αλλά μόνο η αρχική τιμή που πήρε πχ να μου εμφανίζει εγγραφή που έκλεισε όμως αν αλλάξει η προεπιλεγμένη τιμή του Field2 δεν θα μεταβεί σε άλλη εγγραφή αυτό θα γίνει αν κλείσω και ξανανοίξω τη φόρμα.
Αν το Field2 είναι δεσμευμένο και πάμε να προσθέσουμε νέα εγγραφή τότε εμφανίζεται η προεπιλεγμένη τιμή του Field2.

Ελπίζω να βοήθησα

Φιλικά, Δημήτρης
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: mdb DefaultValue_3.mdb (268,0 KB, 8 εμφανίσεις)
Απάντηση με παράθεση