16-10-15, 20:08
|
| Όνομα: Βασίλης Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2002 Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική | | Εγγραφή: 05-10-2015
| |
Γιώργο απόλυτα κατανοητό αυτό που αναφέρεις.
Διάβασα πολύ προσεκτικά το άρθρο για το σχεδιασμό της ΒΔ.
Οι εγγραφές στον πίνακα 1 δεν ακολουθούν τις εγγραφές στον πίνακα 2 ή και το αντίθετο, διότι οι εγγραφές στον πίνακα 1 τηρούνται κανονικά. Αυτό δεν σημαίνει πως γίνεται και στον πίνακα 2, καθώς έχει να κάνει με εξωτερικό παράγοντα. Γι αυτό και θέλω να κάνω την αντιστοίχιση ώστε να τσεκάρω ποιές εγγραφές από τον πίνακα 1 δεν έχουν γίνει από τον πελάτη.
Ο πίνακας 1 αντιπροσωπεύει την καταχώρηση των αποστολών μου. Ο πίνακας 2 αντιπροσωπεύει την πληρωμή των αποστολών μου. Οι εγγραφές στον πίνακα 2 γίνονται πολλές μέρες αργότερα λόγω καθυστέρησης των πληρωμών. Εισάγω τις πληρωμές από το excel στο access για να γίνει το τσεκάρισμα αυτόματα. Ειδάλλως θα πρέπει ημερησίως να κάνω εκατοντάδες εγγραφές τσεκάρισμα μια-μια.
Πως μπορώ πλέον να λύσω αυτό το πρόβλημα Γιώργο; θα μπορούσα να καταργήσω τα πρωτεύοντα κλειδιά; εκεί δεν δημιουργείται πρόβλημα; η σχέση που έχουν τώρα οι 2 πίνακες είναι id=id. Πως θα μπορούσα να συνεχίσω το τσεκάρισμα;
Σε ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Βασίλης
|