Ευχαριστώ πολύ Σπύρο!
Ο λόγος που επέλεξα την INDIRECT αντί για τη λύση που προτείνεις, είναι ότι το όνομα του αρχείου "source" είναι μεταβλητό. Σε κάποια φύλλα του βιβλίου 2 (ας πούμε worksheets1, 2, 3), θα είναι ως πηγή δεδομένων το βιβλίο 1 (αναφέρομαι στο παράδειγμά σου), στα επόμενα φύλλα 2,3,4 όμως, θα είναι ως πηγή δεδομένων πχ το βιβλίο 3, ενώ στα 4,5,6 θα είναι ως πηγή δεδομένων το βιβλίο 4.
Όλα τα φύλλα του βιβλίου 1, (worksheets 1 εως 6), είναι ακριβώς τα ίδια. Αλλάζουν μόνο οι τιμές τους ανάλογα με το αρχείο που χρησιμοποιείται ως "πηγή".
Στην περίπτωσή μου, πρέπει να φτιάξω 24 τέτοια sheets. Εάν χρησιμοποιήσω την indirect, μπορώ να αντιγάψω στο 1o sheet άλλες 23 φορές, και να έχω σε ένα ξεχωριστό sheet τα filenames και τα paths των αρχείων "πηγών", τα οποία θα χρησιμοποιεί η indirect.
Στην περίπτωση της απευθείας αναφοράς, θα πρέπει να κάνω find/replace το κοπιαρισμένο filename από το προηγούμενο sheet με το εκάστοτε filename που θέλω να χρησιμοποιήσω ως source.
Σωστά το λέω;
Σχετικά με τη
vba, υπάρχει περίπτωση να δουλέψει η Indirect ή η απευθείας αναφορά που προτείνεις, χωρίς να χρειάζεται να ανοίξω τα source αρχεία;
Ευχαριστώ!
ΥΓ
[Ναι, έκανα λάθος. Δεν αναφερόμουν σε xlsx αλλά σε xlsm. Ενεργοποιημένα macros/
vba.]