Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 10-03-10, 11:02
pm4698 Ο χρήστης pm4698 δεν είναι συνδεδεμένος
Όνομα: Παντελής
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2007
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική

Περιοχή: Καβάλα
Προεπιλογή "Conditional Formatting"

Έχω μία συνεχή φόρμα η οποία ονομάζεται frm1. Δύο από τα πεδία που χρησιμοποιούνται στη φόρμα είναι τα lastname και salary. Το lastname είναι textbox και είναι ένα από τα πεδία του πίνακα tbl1 ενώ το salary είναι σύνθετο πλαίσιο, το οποίο είναι το πεδίο από τον πίνακα tbl2. Στον πίνακα tbl1 έχω άλλο ένα πεδίο που ονομάζεται price το οποίο παίρνει δύο τιμές: "ΤΡΙ" και "ΚΑΛ".
Τις τιμές του πίνακα tbl2 στο πεδίο salary τις συμπλήρωσα με τιμές αλφαριθμητικές.
Άρα στο σύνθετο πλαίσιο μου εμφανίζει όλες τις τιμές που συμπλήρωσα. Οι τιμές δεν διασυνδέονται κάπως με κάποιο από τα πεδία του tbl1.

Θέλω για κάθε record της συνεχούς φόρμας, για το εκάστοτε lastname (που προέρχεται από τον πίνακα tbl1) να ελέγχει εάν η τιμή του στο πεδίο price είναι "ΤΡΙ", και αν είναι τότε στην φόρμα frm1, να κοκκινίζει μία συγκεκριμένη τιμή του σύνθετου πλαισίου salary. (για παράδειγμα την τιμή "ΠΛ", διαφορετικά αν είναι "ΚΑΛ" να κοκκινίζει άλλη τιμή πχ "ΚΡ". Ουσιαστικά, όταν θα πατάω το βελακι για να δω τις επιλογές του combobox η αντίστοιχη τιμή (πχ ΚΡ) θα είναι κόκκινη

Η συνάρτηση για να διαβάζει όλα τα records είινα η:
Docmd.GotoRecord, ,acFirst
Do while Me.CurrentRecord -1 < Me.RecordsetClone.RecordCount

kώδικας

do.cmd.GotoRecord, , acNext
Loop
Απάντηση με παράθεση