Θέμα: access online

Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 17-03-15, 19:11
intefix Ο χρήστης intefix δεν είναι συνδεδεμένος
Όνομα: Χάρης
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2007
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική

Προεπιλογή

Ok...Θα απαντήσω τι έχω κάνει εγώ σε παρόμοιες περιπτώσεις....Υπάρχουν πολλές προσεγγύσεις και έχουν να κάνουν με την ασφάλεια και την ταχύτητα. Επειδή και γω ασχολήθηκα με εφαρμογές μικρού γραφείου κατέφυγα στην Access που με βοήθησε αρκετά. Τώρα συνήθως τη χρησημοποιώ σαν front end και η βάση μου είναι σε έναν server.
  • Αν έχουμε να κάνουμε με ένα κλειστό σύστημα μηχανημάτων intranet τα πράγματα είναι κάπως πιο απλά δεδομένου ότι είναι δικά μας τα μηχανήματα και στήνουμε ότι και όπως θέλουμε.
  • Αν έχουμε να κάνουμε με ένα ανοιχτό σύστημα μηχανημάτων internet τα πράγματα είναι κάπως πιο δύσκολα.γιατί συνήθως δεν δίνουν εύκολα απομεμακρυσμένη σύνδεση στη βάση. Πρέπει να είμαστε διχειριστές σε κάποιο site και να έχουμε πρόσβαση Cpanel.
  • Με άλλα λόγια χρησιμοποιούμε "άλλη βάση" πχ MySql η άλλο δωρεάν Ms SQL κλπ
  • Εγώ συνήθως τι κάνω....φτιάχνω 3 αρχεία. Ένα με τους reference_tables, ένα με τους data_tables και ένα aplication database που εκεί έχω όλο το front_end.(Access εννοώ...όλα εκτός πίανκες)
  • Τα δύο πρώτα είναι link_tables (συνδεδεμένοι πίνακες) στο τρίτο
  • Αφού όλαν παίξουν οκ...κάνω Migration τα 2 πρώτα στη MySQL η όποια βάση διαλέξατε. Εννοείτε ότι έχουν πρόθεμα ref_ και dat_ για να τα ξεχωρίζω..Με ODBC connector συνδέομαι και έτσι μπορώ να χερίζομαι τα δεδομένα μου.
    ΔΕΝ είναι ανάγκη να έχεις Access για frontend αλλά ότι σε βολεύει η και διάφορα ταυτόχρονα. Συνήθως βέβαια είναι το WEB inteface με PHP, HTML, Javascript κλπ κλπ
Απάντηση με παράθεση