Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 06-02-15, 19:45
johgian Ο χρήστης johgian δεν είναι συνδεδεμένος
Όνομα: Γιάννης
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2010
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική

Προεπιλογή Δημιουργία συγκεντρωτικού πίνακα με τιμές από κλειστά αρχεία

Καλησπέρα σας.

Αρχικά και σαν καινούργιος στο φόρουμ καταθέτω τον χαιρετισμό μου και ελπίζω μέσα από τις συμβουλές σας να διαφωτίσω και εγώ με τη σειρά μου τον επόμενο συμφορουμίτη που θα έχει κάποια απορία.

Όσο για το ερώτημα μου,

Υφίσταται ένας φάκελος με πανομοιότυπα αρχεία Excel όσον αφορά διάταξη και μορφοποίηση, τύπου Φόρμα Συμπλήρωσης Στοιχείων. Τα εν λόγω αρχεία αυξάνονται με τη πάροδο του χρόνου (καινούργιες εγγραφές) . Ο σκοπός μου ήταν να δημιουργήσω ένα πίνακα όπου θα συγκεντρώνει τιμές από συγκεκριμένα κελιά από το κάθε αρχείο. Η θέση των ζητούμενων κελιών είναι ίδια σε όλα τα αρχεία.

"Ψαρεύοντας" έναν κώδικα ο οποίος περίπου εκτελούσε την ενέργεια που ήθελα, πέρασα τις δικές μου παραμέτρους, τον αναπαρήγαγα τόσες φορές όσο και ο αριθμός των κελιών που ήθελα να εμφανίζονται στο συγκεντρωτικό πίνακα, και έδεσα το όλο "μείγμα" σε ένα ωραιότατο command button!!!

Όλα δούλευαν ρολόι μέχρι που έφτασε η στιγμή να αναβαθμιστώ από Office 2003 σε Office 2010.

Σε αυτό το σημείο μου χτύπησε το παράθυρο ο κος Debuger, σκέφτηκα μήπως έπρεπε να αλλάξω τους τύπους αρχείων σε .xlsx, αλλά τελικά η απειρία μου σήκωσε τα χέρια ψηλά και αποφάσισα να απευθυνθώ σε κάποιον πιο έμπειρο.

Επισυνάπτω μία κενή φόρμα και το αρχείο όπου εφαρμόζεται ο κώδικας, επειδή... ας μη γελιόμαστε... ένας κώδικας είναι καλύτερος από χίλιες λέξεις (και ας περιέχει μόνο 5!!!)

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο σας και υπόσχομαι δωρεάν μπύρες για 1 χρόνο σε όποιον με βοηθήσει να λύσω αυτή τη σπαζοκεφαλιά!
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: xlsx Φόρμα Καταναλώσεων.xlsx (16,5 KB, 38 εμφανίσεις)
Τύπος Αρχείου: xlsm Report.xlsm (31,2 KB, 28 εμφανίσεις)
Απάντηση με παράθεση