Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 08-01-15, 17:33
γιώργοςΚ Ο χρήστης γιώργοςΚ δεν είναι συνδεδεμένος
Όνομα: Γιώργος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2007, Ms-Office 2013
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική

Περιοχή: Κύπρος
Προεπιλογή Πρόβλημα με συνάρτηση που θέλω να επιστρέφει τιμή μηδέν

Αγαπητοί φίλοι καλησπέρα, Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά,

Εύχομαι η νέα χρονιά να μας χαρίσει τουλάχιστον υγεία πάνω απο όλα, χαρά και οικογενειακή και επαγγελματική ευημερία..

Ζητάω την βοήθεια των έμπειρων μελών του φόρουμ στο εξής θέμα.

Σε ένα ερώτημα έχω γράψει την συνάρτηση KcalTotal: Sum([TotalCalories]/1) και θέλω όταν δεν έχει τιμή να επιστρέφει την τιμή μηδέν (0). Έχω προσπαθήσει διαφορα μεταξύ των άλλων και το KcalTotal: Sum nz([TotalCalories]/1;0) αλλα δεν δουλεύει.

Το θέμα είναι ότι στην εν λόγο φόρμα που "τρέχει" το ερώτημα υπάρχουν άλλα επτά όμοια (απλά φιλτράρουν διφορετικά δεδομένα) και ο σκοπός είναι εφόσον μαζέψω τα αθροίσματα απο τα ερωτήματα στο τέλος να βγάλω ένα τελικό αποτέλεσμα αθροίζωντας τα φυσικά μεταξύ των αποτελεσμάτων που δίνει το κάθε ένα. Παρολα αυτά, όταν σε οποιοδήποτε απο τα ερωτήματα δεν υπάρχουν αποτελέσματα (διοτι απλά δεν υπάρχουν σχετικές καταχωρήσεις δεδομένων που να προκύπτουν) λαμβάνω τιμή "error" και όπως ειναι φυσικό "σπάει" η συνάρτηση που έχω (πχ. [txt1]+[txt2]+[txt3]+[txt4]+[txt5]+[txt6]+[txt7]) και έτσι δεν μπορώ να έχω τελικά αποτελέσματα...

Παρακαλώ την βοήθεια σας η οποια όπως είναι φυσικό θα υπερ-εκτιμηθεί όπως πάντα..!!

Χρόνια Πολλά