Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 17-12-14, 12:08
γιώργοςΚ Ο χρήστης γιώργοςΚ δεν είναι συνδεδεμένος
Όνομα: Γιώργος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2007, Ms-Office 2013
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική

Περιοχή: Κύπρος
Cool

Καλημέρα φίλε Νίκο και ευχαριστώ για την βοηθεια σου.

Νίκο, ίσως δεν είμουν κατανοητώς απο την αρχή τί θέλω να κάνω.

1. Έχω δύο πίνακες όπως προείπα, έναν πίνακα παλαιό απο μια προηγούμενη βάση (2003 version) και έναν πίνακα απο μια νεότερη βάση (2007 version).

2. Οι πίνακες αυτοί περιέχουν αφενώς μέν ο πρώτος (T_Customers) αρκετούς πελάτες παλαιούς και ο δεύτερος πίνακας (TblCustomer) περιέχει αφενώς μέν όλους τους πρώτους πελάτες που στο παρελθόν ένας φιλος είχε επιχηρήσει να εισάγει στον νεο πίνακα (TblCustomer) εφόσον προσπάθησαν να δημιουργήσουν μια νέα βάση για να εξυπηρετεί τον σκοπό πελατολογίου της επιχήρησης τους.

3. Τώρα εγώ καλουμαι (καθότι απο καλοσύνες δόξα τον θεό) να δημιουργησω μια νέα βαση για τα φιλαράκια μου αλλά υπό νέες προυποθέσεις ότι θα πρέπει να φιλτράρουμε παλαιές εγραφές απο τους πίνακες που υπάρχουν και να βρούμε και τις διπλές καταχωρήσεις οι οποίες πληθαίνουν στην βαση, και να δημιουργήσω έναν νέο "καθαρό" πίνακα ο οποιος θα περιλεμβάνει μόνον μοναδικές εγραφές αλλά παλαιές και νέες. Δηλαδή μοναδικές εγραφές συγκρίνωντας τους δύο πίνακες.

Στο παράδειγμα φίλε που μου έστειλες και σε ευχαριστώ, μου δείχνεις τον τρόπο εύρεσης των διπλών εγραφών που υπάρχουν σε καθε πίνακα, πράγμα εντελώς χρήσιμο βέβαια, αλλά Νίκο μου στην ουσία εγω ζητώ να βρώ έναν τρόπο να κάνω τα εξής;

1. Να βρώ και να διαγράψω σε κάθε πίνακα τις διπλές εγραφές με βάση το Όνομα, Επώνυμο και τα τους τρείς αριθμούς τηλεφώνων (Οικίας, εργασίας και κινητό)

2. εφόσον "καθαρίσουμε" τις διπλές εγραφές απο τους δυο πίνακες στην συνέχεια να μπορέσω να συγκρίνω τους δύο μεταξύ τους έτσι ώστε να βρώ και να διαγράψω και πάλι τις ίδιες καταχωρήσει που υπάρχουν μεταξύ των δύο πινάκων, και στην συνέχεια

3. Να δημιουργήσω έναν νέο πίνακα (tblCustomerDetails) ο οποίος να περιλαμβλανει μόνον μοναδικες εγραφές και απο τους δύο πίνακες (με παλαιούς και νέους πελάτες)

Για οτιδήποτε θα χαρώ να τα πούμε.

Υ.Γ: τίποτα μυστυκιστικό φιλε....απλά αγγαρίες για τον έναν και τον άλλο φίλο...και αυτά για την ψυχή μας βέβαια...