Θέμα: VBA Formula To Comment

Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 15-10-14, 15:56
jockey17 Ο χρήστης jockey17 δεν είναι συνδεδεμένος
Όνομα: Δημήτρης
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2013
Γλώσσα λογισμικού Office: Αγγλική

Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Προεπιλογή

Ναι περίπου έτσι σκεπτόμουν να το εφαρμόσω.
Όταν το ανοίγω το αρχείο οι τύποι βρίσκονται στα σχόλια από την τελευταία επεξεργασία του αρχείου. Το ανοίγω λοιπόν όπου παντού έχω ουσιαστικά μόνο κείμενο. Το επεξεργάζομαι όπως π.χ. σε κάποια κελιά που είναι manual καταχωρίσεις κάνω τις καταχωρίσεις μου, εάν χρειαστεί να προσθέσω νέα γραμμή την προσθέτω τότε βάζω τον κώδικα να μεταφέρει τους τύπους από τα σχόλια στα κελιά …..κάνει τους υπολογισμούς του και πριν κλείσω το αρχείο ξανά μεταφέρω τους τύπους στα σχόλια και αποθηκεύω.
Αυτό τουλάχιστον ήταν στη σκέψη μου να πραγματώσω, αλλά διαπιστώνω ότι δεν μπορεί να περπατήσει έστω και εάν η μεταφορά των τύπων στα σχόλια και αντίστροφα γινόταν σε χρόνο dt.
Επίσης για να γίνω περισσότερο κατανοητός φαντάσου σε ένα φύλλο να έχεις λίστα μιας ολόκληρης γκάμας προϊόντων ομαδοποιημένα κατά ομάδες ομοιογενών προϊόντων η οποία εκτείνεται σε 70 στήλες και 1700 γραμμές.
Οι μισές στήλες είναι στοιχεία που έρχονται από την επίσημη βάση δεδομένων η οποία δυστυχώς δεν καλύπτει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες και γι' αυτό κάποιες συντηρούνται στο Excel.

Ομάδα Α (π.χ. κονσέρβες)
Κωδικός / Περιγραφή / Κωδ. Intrastat / Βάρος κιβωτίου / Διαστάσεις κιβ. / Κιβ. Ανά παλέτα
Manual / Formula / Formula / Formula / Manual / Formula

Ομάδα B (π.χ. κρασιά)
Κωδικός / Περιγραφή / Κωδ. Intrastat / Βάρος κιβωτίου / Διαστάσεις κιβ. / Κιβ. Ανά παλέτα
Manual / Formula / Formula / Formula / Manual / Formula
Απάντηση με παράθεση