Θέμα: VBA Formula To Comment

Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 15-10-14, 15:07
jockey17 Ο χρήστης jockey17 δεν είναι συνδεδεμένος
Όνομα: Δημήτρης
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2013
Γλώσσα λογισμικού Office: Αγγλική

Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Προεπιλογή

Καλησπέρα Σπύρο και ευχαριστώ για την άμεση απάντηση.
Το συγκεκριμένο τέχνασμα (μεταφορά τύπου σε σχόλιο και αντίστροφα) το κάνω σαν πειραματισμό στο προαναφερθέν αρχείο μήπως και μπορέσω να βελτιώσω τις επιδόσεις τόσο κατά το άνοιγμα του αρχείου όσο και κατά την επεξεργασία του. Λόγω του πλήθους των συναρτήσεων είναι ευνόητο ότι το αρχείο αυτό (περίπου στα 7ΜΒ) αργεί τόσο στο να ανοίξει όσο και κατά την επεξεργασία όπως π.χ. εισαγωγή νέας γραμμής. Επειδή ακόμα και με τη ρύθμιση του «Μη αυτόματου υπολογισμού» υπάρχει ένα μικρό κόλλημα κατά την εισαγωγή γραμμών, σκέφτηκα πως εάν «παγώσω» τους τύπους μεταφέροντας τους στα σχόλια θα γίνεται πιο γρήγορα η επεξεργασία του αρχείου (που όντως και γίνεται) και όταν θα πρέπει να υπολογίσει τότε να τους μεταφέρω ξανά στο κελί κ.ο.κ., αλλά τελικά διαπιστώνω ότι αυτό το σκεπτικό μου δεν μπορεί να περπατήσει όχι μόνο λόγω του μεγάλου χρόνου μεταφοράς τύπων σε σχόλια και το αντίστροφο, αλλά και επειδή εάν εισαχθεί μία γραμμή (όσο οι τύποι είναι στα σχόλια) έστω με αντιγραφή της ακριβώς από επάνω γραμμής τότε ο τύπος της νέας γραμμής όταν θα μεταφερθεί στο κελί θα έχει λάθος αναφορά. Θα κοιτάζει το κωδικό του item της προηγούμενης γραμμής για να φέρει περιγραφές και όλα τα υπόλοιπα των υπολογιζόμενων στηλών.
Οπότε και με τη συνάρτηση FORMULATEXT δεν νομίζω ότι μπορώ να επιτύχω κάτι για τον παραπάνω στόχο. Παρεμπιπτόντως δεν γνώριζα ότι υπήρχε η συγκεκριμένη συνάρτηση.
Ευχαριστώ πάντως για την ανταπόκριση. Δεν ξέρω εάν έχεις κάτι να προτείνεις στην κατεύθυνση μεγάλα αρχεία, βελτιστοποίηση ταχύτητας κλπ.

Φιλικά
Δημήτρης
Απάντηση με παράθεση