Καλησπέρα σας κύριοι.
Έχω απορίες σχετικά με την Access, θα ήθελα να δημιουργήσω:
1) φόρμα (πελάτες - λίστα επαφών) καταγραφής, τα οποία θα καταχωρούνται σε κάποιο πίνακα(όνομα, επώνυμο πατρώνυμο πελάτη, αριθμό φακέλου, διεύθυνση, πόλη, αφμ, τηλέφωνο, εμαιλ)να μην επιτρέπει διπλογραφίες, καθένας μοναδικός
και
2) φόρμα (βιβλίο επίδοσης) που να καταχωρώ διαφορά στοιχεία όπως: ημερομηνία, είδος, δικαστήριο, υπερ. ου, κάθου, παραλαβών, πελάτης, αριθμό φακέλου, διεύθυνση, πόλη αφμ, τηλέφωνο, εμαιλ(ίδια με λίστα επαφών).
Αυτά τα 2 να συνδέονται μεταξύ τους έτσι ώστε όταν καταχωρώ στη φόρμα (βιβλίο) τα στοιχεία και όταν φθάνω στο (όνομα πελάτη, αριθμό φακέλου, διεύθυνση, αφμ, τηλέφωνο, εμαιλ) αυτά να μπαίνουν κατευθείαν δηλαδή να στο όνομα πελάτη να τραβάει από τη λίστα επαφών τα υπόλοιπα στοιχεία να συμπληρώνονται μονά τους και να υπάρχει κάπου που να μπορώ να κάνω αναζήτηση που θα τραβάει πληροφορίες από τη φόρμα (βιβλίο) ανάλογα κάποιο στοιχείο από(ημερομηνία, είδος, δικαστήριο, υπερ. ου, κάθου, παραλαβών, πελάτης, αριθμό φακέλου, διεύθυνση, αφμ, τηλέφωνο, εμαιλ) και αν αναζητάω κάτι να μ το εμφανίζει.
Για την ακρίβεια προσπαθώ να το κάνω πιο βολικό για εργασιακό επίπεδο να μπαίνει κατευθείαν να γίνονται οι εγγραφές στη λίστα επαφών, και στη λίστα με τα διαφορά στοιχεία, και απλά αν αναζητήσω κάποιο στοιχείο κάτι να το βρίσκει αυτόματα.
Προσπαθώ μέρες να το φτιάξω να το διαμορφώσω αλλά κάτι δε μου πάει καλά
Αν μπορείτε να το κοιτάξετε και να μ στείλετε μια βάση δεδομένων θα με βοηθούσατε.
Ξέρω ότι είναι δύσκολο απλά αν μπορείτε να το κοιτάξετε.
σας ευχαριστώ για το χρόνο σας με πολύ εκτίμηση.