21-07-14, 20:30
|
| Όνομα: Δημήτρης Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2013 Γλώσσα λογισμικού Office: Αγγλική | | Εγγραφή: 24-03-2012 Περιοχή: Θεσσαλονίκη
| |
Καλησπέρα Γιώργο και σε ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση.
Ήθελα να σε ρωτήσω, εάν αυτό που είχα γράψει εγώ θεωρείς, ότι ήταν στη σωστή κατεύθυνση κι ενδεχομένως εκεί που εντοπίζονται οι αριθμοί που αποτελούν τα τμήματα για τον πολλαπλασιασμό θα μπορούσε με κάποιο τρόπο να συνεχίσει κανείς βάζοντας για παράδειγμα στο σημείο του loop:
FormulaMultiSplit = Split(FormulaWithMultiToSplit, "*")
For FormulaOnlyMultiParts = LBound(FormulaMultiSplit) To UBound(FormulaMultiSplit)
PartResult = CLng(FormulaMultiSplit(FormulaOnlyMultiParts))
Next
Κάποιο array έτσι ώστε να κρατάει προσωρινά τις τιμές έως ότου να τις κάνει πράξεις όπως αυτό που κάνεις με το Application.Evaluate, το οποίο παρεμπιπτόντως δεν το γνώριζα και το έψαξα λίγο για να το καταλάβω. Αυτά έτσι για γενική επιμόρφωση.
Ο κώδικας σου σαφώς είναι λιτός και συνάμα περιεκτικός. Δεν το συζητάω, ότι στοχεύει απ’ ευθείας στον στόχο. Μου πήρε λίγη ώρα μέχρι να τον καταλάβω, επειδή δεν έχω και την ανάλογη πείρα, αλλά μου έγινε πλήρες κατανοητός. Το θέμα είναι ότι φαντάστηκα πως εάν το κατάφερνα όπως αρχικά το ξεκίνησα, ήθελα να το συνεχίσω ως εξής:
- Οποιαδήποτε άλλη συνάρτηση που δεν περιέχει πολλαπλασιασμό ή ας το πω αλλιώς: συνάρτηση που εμπεριέχει το «-» για αφαίρεση ή την «/» για διαίρεση θέλω εξ’ αρχής να αγνοείται και να μένει ανέπαφη (Δεν είναι κελιά που καταχωρεί ο χρήστης).
- Η περιοχή στην οποία θα εφαρμόζεται η ρουτίνα θα βρίσκεται σε άλλο αρχείο, στο οποίο δεν μπορώ να προσθέσω κώδικα. Έτσι το δοκίμασα και με το υπάρχων InputBox και έπαιξε κανονικά, αφού πρώτα δοκίμασα σε ένα κελί να πάρω την περιοχή όπως την καταλαβαίνει το excel. Δηλαδή βάζοντας ένα ίσον και υποδεικνύοντας την περιοχή έλαβα π.χ. το «=[Book1]Sheet1!$A$1:$A$15» και αυτό επικόλλησα τόσο στο πρώτο InputBox όσο και στο δεύτερο και έπαιξε.
- Τέλος και σημαντικότερο είναι ότι εάν θέλω να υποδείξω με μίας μία ολόκληρη στήλη ή μία ευρύτερη περιοχή, αυτή δυστυχώς εμπεριέχει και κλειδωμένα κελιά και ότι και εάν εμπεριέχουν αυτά, σαφώς θα πρέπει να αγνοούνται.
Δεν ξέρω εάν μπορείς να δώσεις κάποια κατεύθυνση για όλα τα παραπάνω.
Φιλικά
Δημήτρης
|