21-06-14, 12:33
|
| Όνομα: Δημήτρης Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2013 Γλώσσα λογισμικού Office: Αγγλική | | Εγγραφή: 24-03-2012 Περιοχή: Θεσσαλονίκη
| |
Καλημέρα Γιώργο,
έχω κάνει κάποια πρόοδο με το φιλτράρισμα και την ταξινόμηση και ο χρόνος κατέβηκε στα 2 λεπτά περίπου. Για να μπορέσω να ανεβάσω τα αρχεία για να τα δεις, χρειάστηκε να χωρίσω το αρχείο EANS.csv (4.923 ΚΒ) σε δύο κομμάτια, καθώς και τα υπόλοιπα τα έκανα ξεχωριστά .zip.
Στο αρχείο UpdateEANS.xlsm τρέξε μία φορά την μακροεντολή πατώντας το κουμπί στο φύλλο
"Importing Barcodes" για να γεμίσει, αφού για μείωση όγκου του αρχείου άφησα μόνο τις πρώτες γραμμές.
Έχω κάνει τα εξής:
Τα αρχεία EANS.csv & ITEMS.csv είναι συνδεδεμένα στην DataSource.accdb στο φάκελο
"C:\DataSource\". Εκεί μέσα γίνεται το φιλτράρισμα και η ταξινόμηση με querys.
Τα στοιχεία από το EANS.csv έχουν έρθει στο UpdateEANS.xlsm σαν εξωτερικά δεδομένα
επειδή και αυτά φιλτράρονται καθώς δένονται με τα ITEMS.csv και αναλόγως γίνεται επιλογή από κάποιες στήλες για τιμές που πρέπει να εξαιρεθούν κλπ. Στο ITEMS.csv έχω αφήσει μόνο μία στήλη σαν τέτοιο παράδειγμα, επειδή το αρχείο έχει πάρα πολλές στήλες όπου μπορεί κανείς να φιλτράρει σε διάφορες κατηγορίες (π.χ ομάδα προϊόντων, υπεύθυνος συνεργάτης κλπ.)
Στον κώδικα που έγραψες απλά απενεργοποίησα τις κλήσεις στα φιλτραρίσματα και στην ομαδοποίηση, αφού πλέον έρχονται έτοιμα από το query της access και γίνεται μόνο η ανανέωση των στοιχείων πριν συνεχίσει με τις ενέργειες όπως το είχες ετοιμάσει.
Α) Βολεύει να "περνάνε" τα στοιχεία μέσα από querys της access γιατί αυτά στη συνέχεια καταλήγουν σε άπειρα αρχεία, έτσι ώστε εάν χρειαστεί να αλλάξει κάτι σε αποτέλεσμα των γραμμών αυτό ρυθμίζεται μέσα στο query μία φορά για όλα τα αρχεία.
Β) Αυτό που με προβληματίζει τώρα είναι:
1) το περίεργο μικροκόλλημα που τρώει το αρχείο .xlsm όταν ανοίγει, αλλά μετά συνεχίζει
2) πως θα μπορούσα να συμπεριλάβω σε μπάρα προόδου την διαδικασία που ξαναγράφονται
τα στοιχεία στην τελική τους μορφή.
Επίσης θα διαπιστώσεις πως σκεφτόμουν να βάλω την όλη διαδικασία να ξεκινάει με το άνοιγμα του αρχείου και όταν τελειώνει να το αποθηκεύει και να το κλείνει. Σε όλη τη χρονική διάρκεια της εκτέλεσης του κώδικα σκεφτόμουν να βάλω να φαίνεται μόνο ένα φύλλο εργασίας, το οποίο στην ουσία θα είναι ένα γκρι φόντο (απόκρυψη στηλών και γραμμών καθώς και των οριζόντιων και κάθετων γραμμών ολίσθησης) και να φαίνεται μόνο η μπάρα προόδου, ώστε ο χρήστης να βλέπει ότι κάτι προχωράει. Σε αυτό το σημείο να σου πω, ότι τα έκανα τα παραπάνω και με προβληματίζει το γεγονός ότι κάποιες φορές φαίνεται συνέχεια η μπάρα προόδου και κάποιες φορές εμφανίζεται ψηλά στην εφαρμογή το (δεν αποκρίνεται) και δεν φαίνεται και η μπάρα.
Αυτά τα ολίγα. Εάν έχεις χρόνο και τα κοιτάξεις, είμαι σε αναμονή για προτάσεις βελτίωσης.
Καλό μεσημέρι.
Δημήτρης.
|