02-04-14, 07:51
|
 | Συντονιστής Όνομα: Σπύρος Τσιλιγιάννης Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2003, Ms-Office 2007, Ms-Office 2010, Ms-Office 2013, Ms-Office 2016, Ms-Office 365 Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική | | Εγγραφή: 22-11-2011 Περιοχή: Αθήνα
| |
Καλημέρα
Το πρόβλημα όπως θα δεις στο αρχείο είναι το εξής:
Θα πρέπει με κάποιο τρόπο να θυμάται η excel πόσα πορτοφόλια αγόρασες με 3€ και πόσα με 4€
Παράδειγμα:
Αγορά 100 πορτοφόλια με 3€ (χωρίς τίποτα πρόσθετο ο Μ.Ο τώρα είναι 3) και πουλήθηκαν τα 50
Έχουμε στοκ 50
Όταν αγοράσουμε πάλι άλλα 50 με 4€ πρέπει να υπολογίσουμε ότι και τα 50 του στοκ θα πρέπει να τα πουλήσουμε ακριβότερα σαν να ήταν νέα αγορά (τώρα ο Μ.Ο τώρα είναι 50 με 3 και 50 με 4 = 3,5)
Πως να ξέρει η εφαρμογή πόσα από αυτά τα προϊόντα που είναι ΤΩΡΑ στην αποθήκη έχουν αγοραστεί με 3 και πόσα με 4?
Πρέπει να γίνει (κατά την γνώμη μου) μια σωστή βάση δεδομένων των προϊόντων απ' την αρχή, με εξαρτημένες λίστες ανά προϊόν και κατηγορίες
(και η excel μπορεί κι αυτή να κάνει βάσεις δεδομένων "flat databases")
που εκεί πλέον θα βγαίνουν οι Μ.Ο των προϊόντων και με ημερομηνία αγοράς και μετά θα "έρχονται" κάπου για επεξεργασία.
Δεν υπάρχει περίπτωση να έχεις ποτέ 100% σωστό αποτέλεσμα γιατί στην συνέχεια αυτό που βγαίνει σαν κέρδος σου βγαίνει με υπολογισμό αυτού του Μ.Ο που θέλεις εσύ να βλέπεις
Και φυσικά δεν μπορεί να υπολογίζουμε κέρδη στο ίδιο φύλλο με την αποθήκη.
Κανονικά πρέπει να έχουμε συνδυασμό "αγορές" "πωλήσεις" που θα δίνουν "αποθήκη" (εμπορεύματα)
και συνδυασμό "αγορές" "πωλήσεις" "αποθήκη" που θα δίνουν έσοδα - έξοδα
Δεν ξέρω αν έγινα κατανοητός αλλά επειδή ασχολούμαι χρόνια με πωλήσεις προμήθειες και προϊόντα αυτή είναι η γνώμη μου
|