Θέμα: Συναρτήσεις Συνάρτηση μέση τιμή αγοράς

Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 01-04-14, 21:47
chiefsotos Ο χρήστης chiefsotos δεν είναι συνδεδεμένος
Όνομα: Σωτήρης
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2007
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική

Προεπιλογή

Ευχαριστώ για το καλωσόρισμα. Η αλήθεια ειναι ότι εμπνεύστηκα το παραπάνω προγραμμα, από μια βάση διαχείρισης χαρτοφυλακίου μετοχών, που χρηςιμοποιω, γίαυτο και κάποιοι όροι όπως ¨κτηση¨ ειναι χρηματιστηριακοί και θα ήθελα να κρατήσω κάτι αντίστοιχο και για το μαγαζί μου.
Αν καταφέρω να υλοποιηθεί με τον τροπο που περιγράφω στο πρώτο ερώτημα, θα μου ειναι πολύ χρήσιμο, στο να ξέρω ακριβώς πιο προϊόν μου αποφέρει το μεγαλύτερο κέρδος.
Για να καταλάβεις έχω ένα μαγαζί τουριστικό με παρά πολλά ειδη εμπορευμάτων.
Συνολικά ειναι λίγο κάτω από 90 και θέλω να τα ομαδοποιήσω.
Δλδ η ταμειακή έχει π.χ. Κωδικό παντόφλες και εγώ έχω 12 ειδη από αυτές. Κάθε είδος με άλλη τιμή.
Το ίδιο φαντάσου και για τα υπόλοιπα πράγματα. Δερμάτινα πάνω από 30 τιμές αγορας. Πορτοφόλια πάνω από 40 τιμές αγοράς.
Επειδή το πιο πάνω προγραμμα ειναι στην αρχή του δεν έβαλα όλα τα ειδη στη λίστα, μιας και δεν ξέρω αν θα λειτουργήσει εξαρχής.
Θέλω να κρατάει μέση τιμή κτήσης για κάθε είδος ξεχωριστά π.χ. Παντόφλες, γιατί όταν αγοράζω στο τιμολόγιο αγοράς ο προμηθευτής μου αναγραφεί π.χ.
I) 100 τεμ ανδρικες παντόφλες κλειστές με σολα με τιμή αγοράς 4€/τεμ
Ii) 40 τεμ ανδρικες παντόφλες κλειστές μαλακές με τιμή αγοράς 3,7€/τεμ
Iii) 5 τεμ γυναικείο πορτοφόλι δερμάτινο ναπα με τιμή 14€/τεμ
Σε αυτά θέλω να προσθέτω και ένα κόστος μεταφοράς δέματος και να μοιράζεται αντιστοίχως στο κάθε είδος αλλάζοντας την τιμή αγοράς του.

Μιας και οι ταμειακή μου δεν έχει τόσες κατηγορίες, έχει π.χ. Δερμάτινα, παντόφλες, πορτοφόλια,κλπ
θέλω να κάνω το πιο πάνω προγραμμα, ώστε να έχω την μέση τιμή κτήσης από κάθε είδος, π.χ. Παντόφλες, δερμάτινα, κλπ. Και όταν πουλάω 5 παντόφλες με τιμή 10€ να μπορεί να υπολογίζει τα παραπάνω κέρδη όπως τα αναφέρω στο προγραμμα.
Επειδή το μαγαζί μου ειναι τουριστικό(εποχιακο) κάθε σεζόν μηδενίζω (η τουλαχιςτον προςπαθω)από κάποια εμπορεύματα. Εκεί ειναι που θέλω όταν ξανά αγοράσω κάτι αντίστοιχο να ξεκινάει και να αθροίζει από εκεί και κάτω τις νέες τιμές κτήσης. Οι ημερομηνίες δε με απασχολούν και πολύ.
Αν μπορούσες να μου εξηγήσεις τον τροπο με κάποια διόρθωση στο επισυναπτομενο(η έστω κάποιο παράδειγμα πως να το κάνω), θα ειμουν υποχρεως, μιας και έτσι πως με το εξηγείς με λόγια αδυνατώ να καταλάβω τη λογική του.
Απάντηση με παράθεση