Πίνακας Excel και μερική εμφάνιση δεδομένων
Γεια σε όλους.
Έχω κάνει σε ένα φύλλο του Excel, έναν πίνακα όπου περιλαμβάνει τα ετήσια πάγια έξοδα. Στις γραμμές του πίνακα έχει τους μήνες και στις στήλες τα έξοδα. Πιο συγκεκριμένα ας πούμε ότι στις γραμμές Α1:Α12 έχει τους μήνες (Ιανουάριος-Δεκέμβριος) και στις διπλανές στήλες B,C,D,….. έχει τις κατηγορίες εξόδων, π.χ. ενοίκιο, καύσιμα αυτοκινήτου, ασφάλεια, ιατρικά έξοδα, τέλη κυκλοφορίας, πληρωμή φορολογικής δήλωσης, διακοπές, ψυχαγωγία, supermarket κλπ.(υπάρχουν περίπου 40+ κατηγορίες). Έτσι σε κάθε γραμμή του μήνα μπαίνουν τα αντίστοιχα ποσά, τα οποία πληρώνονται μέσα στον συγκεκριμένο πίνακα και που αναφέρονται στις στήλες εξόδων. Κάποια από τα παραπάνω έξοδα υπάρχουν σε όλους τους μήνες (Π.χ. ενοίκιο, supermarket, κλπ.), ενώ κάποια άλλα υπάρχουν μόνο σε μερικούς μήνες (Π.χ. τέλη κυκλοφορίας, διακοπές κλπ.) Τέλος στην τελευταία γραμμή μπαίνουν τα σύνολα των εξόδων.
Μέχρι εδώ καλά και απλά. Τι θέλω να κάνω:
1) Θέλω στο διπλανό φύλλο, να μου εμφανίζει τον παραπάνω πίνακα, αλλά μόνο με τα έξοδα που παραμένουν από τον παρόντα μήνα, μέχρι το τέλος του χρόνου. Αν δηλαδή για παράδειγμα μπαίνω στο Excel τώρα τον Φεβρουάριο, να μου εμφανίζει αυτόν τον πίνακα, αλλά από τον Φεβρουάριο και πέρα. Αν μπω τον Οκτώβριο, να εμφανίζει τους μήνες και τα έξοδα για Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο. Αυτό δηλαδή πρακτικά θα σημαίνει ότι όσο πάμε προς το τέλος του χρόνου, θα μου κόβει τις στήλες των εξόδων, γιατί ήδη θα έχουν πραγματοποιηθεί. Για παράδειγμα αν μπω τον Νοέμβριο, ήδη θα έχει φύγει για παράδειγμα ή στήλη με τα έξοδα της πληρωμής φορολογικής δήλωσης, η στήλη με τα έξοδα διακοπών, ενώ θα παραμένει η στήλη με τα τέλη κυκλοφορίας, τα καύσιμα αυτοκινήτου κλπ.
2) Το δεύτερο είναι παρόμοιο με το προηγούμενο. Θέλω να μου εμφανίζει μόνο τα έξοδα, μεταξύ 2 περιόδων που θα επιλέξω. Για παράδειγμα εάν επιλέξω Μάρτιο και Σεπτέμβριο, να μου εμφανίζει τα έξοδα και τις στήλες για την περίοδο από τον Μάρτιο, έως και τον Σεπτέμβριο.
Έχω κάνει κάτι πάνω σε αυτά τα 2, αλλά δεν έχω καταφέρει να “κόβω” τις στήλες εξόδων που είναι εκτός μηνών. Αυτές τις εμφανίζει, απλώς τις εμφανίζει κενές, ενώ εγώ θέλω να τις αποκρύπτει τελείως.
Καμιά ιδέα;
Ευχαριστώ.
|