17-02-10, 23:19
|
| Όνομα: Πάνος Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2007 Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική | | Εγγραφή: 05-02-2010 Περιοχή: Αττική
| |
Λοιπόν φίλοι,
Έφτιαξα μια προσομοίωση του ζητήματος στο σπίτι και πειραματίστηκα για την λύση για μερικές ώρες και κατέληξα στο έξης:
Θυμίζω ότι το πρόβλημα ήταν οι διπλό εγγραφές σε έκθεση στοιχείων τα οποία τα είχα ομαδοποίηση.
Σωστά επισημαίνει ο Γιάννης ότι μια βάση δεδομένων πρέπει να είναι σαφής και απλή. Εγώ, ξεκινώντας πριν ένα μήνα με την access, αυτό δεν μπορούσα να το προβλέψω με αποτέλεσμα να έχω δημιουργήσει έναν κεντρικό πίνακα με πολλά πεδία, δύο-τρία εκ των οποίων ήταν πεδία με ημερομηνίες, κάτι που δυσκόλευε την ομαδοποίηση αργότερα στην έκθεση.
Ωστόσο η προσπάθειά μου να σπάσω τον βασικό πίνακα της βάσης στα τρία προσέκρουσε στην αδυναμία μου να μορφοποιήσω τις δευτερεύουσες φόρμες, που προέκυψαν από αυτήν την διάσπαση, όπως εγώ θα ήθελα, συν του ότι οι δευτερεύουσες αυτές φόρμες κρατούσαν στο πρώτο τους Πεδίο τον πρωτεύοντα αριθμό (πλεονασμός για την δουλειά που εγώ ήθελα τις φόρμες) και συν του ότι είναι σχεδιασμένες, όπως λέει και ο Γιάννης παραπάνω, να υποδέχονται ένα προς πολλά, κάτι το οποίο εμένα δεν μου χρησίμευε στην εργασία αυτή.
Η λύση ήρθε από αλλού. Στο ερώτημα που έφτιαχνα για να με οδηγήσει στην έκθεση, δεν έκανα συγκεντρωτικό (Σ). (σημ. συνήθιζα μέχρι τώρα να κάνω ένα συγκεντρωτικό έτσι ώστε να βρίσκω το πλήθος της ομάδας εγγραφών που αναζητούσα).
Μετά πήγα και έφτιαξα έκθεση με διάρθρωση. Ο σχεδιασμός της έκθεσης με διάρθρωση με βοήθησε να προχωρήσω βήμα βήμα. Με δεξί κλικ πάνω στα στοιχεία της έκθεσης ομαδοποίησα ένα ένα τα δεδομένα της, έχοντας σαφή εικόνα του τι κάνω και του τι εν τέλει ομαδοποιώ.
Τέλος, στην τελευταία ομάδα της κλίμακας πήγα με δεξί κλικ και ζήτησα το αρχικώς ζητούμενο που ήταν το πλήθος επί της συγκεκριμένης ομάδας. Τα δεδομένα βγήκαν κανονικά χωρίς διπλό εγγραφές.
Ξέρω ότι τα λόγια και οι περιγραφές δεν μπορούν να αποτυπώσουν με ακρίβεια την εικόνα, ωστόσο ελπίζω να έγινα κατανοητός.
Ευχαριστώ για το χρόνο και την βοήθειά σας
Πάνος
|