08-12-13, 17:00
|
| Όνομα: Διονύσης Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2016 Γλώσσα λογισμικού Office: Αγγλική | | Εγγραφή: 07-12-2013 Περιοχή: Αθήνα
| |
Τάσο ευχαριστώ για το αρχείο. Βάσει αυτού έμαθα πώς να έχω τις στήλες με ημέρα και ημερομηνία ανάλογα με το έτος που θα εισάγει ο χρήστης.
Επισυνάπτω ένα αρχείο test ώστε αν υπάρχει διάθεση και χρόνος να ανοιχτεί από όποιον έχει την καλοσύνη να με διαφωτίσει.
Στο Φύλλο Settings εισάγεται το έτος και αυτόματα (στο Φύλλο Data) ενημερώνονται οι στήλες B και C με τις ημέρες και τις ημερομηνίες.
Αυτό που δεν κατάφερα να βρω είναι πώς θα έχω τις Κυριακές και τις αντίστοιχες ημερομηνίες, με χρώμα.
Στις στήλες G,I, τα πορτοκαλί κελιά υπολογίζουν τα αθροίσματα για την εβδομάδα που τελειώνει, δηλαδή τιμές από Δευ-Κυρ. Το πρόβλημα όμως είναι ότι ανάλογα με το έτος, η κάθε εβδομάδα τελειώνει διαφορετικά, αφού η κάθε Κυριακή πέφτει διαφορετική ημερομηνία. Αν λοιπόν έχω τα πορτοκαλί κελιά σταθερά, θα λαμβάνουν υπόψη διαφορετικές τιμές για τα αθροίσματα. Κάτι ανάλογο συμβαίνει με τα πράσινα κελιά των στηλών H,J τα οποία υπολογίζουν μηνιαία αθροίσματα. Σε περίπτωση δίσεκτου έτους, μόνο ο Ιανουάριος θα είναι σωστός. Πρέπει λοιπόν με την εισαγωγή του έτους, να μπαίνουν αυτόματα οι συναρτήσεις στα σωστά κελιά των στηλών G,H,I,J (δηλαδή στις γραμμές με τις Κυριακές και στις γραμμές με την τελευταία ημέρα του κάθε μήνα) και ει δυνατόν να έχουν χρώμα.
Γίνονται όλ'αυτά;
|