19-08-13, 12:46
|
| Όνομα: ΔΙΟΝΥΣΟΣ Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2003, Ms-Office 2007 Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική | | Εγγραφή: 31-12-2012
| |
Ενα παράδειγμα
Ανεβάζω ενα παράδειγμα.
Η φόρμα OrderA καταχωρεί πληροφορίες στον πίνακα "Παραγγελίες" και στον πίνακα "Λεπτομέρειες Παραγγελιών" . Το πεδίο 1 καθορίζει αν είναι αγορά (2) ή αν είναι πώληση (1).
Η συγκεκριμένη καταχώρηση είναι μία αγορά από ένα πελάτη με αριθμό παραστατικό αυτό που φαίνεται στο πεδίο Αγορά.
Αυτό που θέλω να κάνω είναι το εξής.
Πατώντας το κουμπί "Τριγωνική" (σημείο 2) , εμφανίζεται το σύνθετο πλαίσιο "Πελάτης" (σημείο 3). Επιλέγω πελάτη που θέλω και στην συνέχεια πατώ το κουμπί "Εκτέλεση" (σημείο 4). Τότε ,
θέλω να δημιουργηθεί μια νέα εγγραφή στον πίνακα "Παραγγελίες" με τα στοιχεία της πρώτης με την διαφορά ότι ο νέος πελάτης θα είναι αυτός που επέλεξα από το σύνθετο πλαίσιο "Πελάτης" και κάποιες αλλαγές , όπως ο αριθμός του πεδίου Αγορά θα πάει στο πεδίο Πώληση , και η φύση της συναλλαγής από 2 θα γίνει 1. Τα στοιχεία που βρίσκονται στην δευτερεύουσα φόρμα και αφορούν καταχώρηση στον πίνακα ¨Λεπτομέρειες Παραγγελιών" θα παραμείνουν ίδια και στην νέα εγγραφή.
Ο κώδικας που παραθέτει ο Νίκος Δ. κάνει την εγγραφή στον πίνακα "Παραγγελίες" αλλά δεν κάνει την εγγραφή στον πίνακα ¨λεπτομέρειες Παραγγελιών"
|