Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 09-04-13, 16:07
Το avatar του χρήστη gr8styl
gr8styl Ο χρήστης gr8styl δεν είναι συνδεδεμένος
Super Moderator
Όνομα: Θανάσης Στυλιανίδης
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2003, Ms-Office 2010
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική

Περιοχή: Βρυξέλλες, Βέλγιο
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από kapetang Εμφάνιση μηνυμάτων
Καλημέρα στην παρέα

Θανάση, οι μέθοδοι που πρότεινες, πιστεύω ότι θα πρέπει να συμπληρωθούν, για να αντιμετωπίζουν και την περίπτωση κελιών με κείμενο μηδενικού μήκους .

Φιλικά/Γιώργος
Καλησπέρα.
Γιώργο, αν κελιά με "κείμενο μηδενικού μήκους" εννοείς τις 3 ακόλουθες περιπτώσεις (Σημ. και οι τρείς αποδίδουν LEN()=0):
1) κελί που δεν περιέχει τίποτα ή
2) κελί που περιέχει αποτέλεσμα τύπου δηλαδή κάτι σαν ="" (δύο συνεχόμενα διπλά εισαγωγικά) ή
3) κελί που περιέχει το ' (ένα μονό εισαγωγικό και μόνο)
τότε στο αρχείο που ανέβασα Freq_values_in_list_01..xls
για τη λύση 1 στο Β2 βάζουμε =IF($A2<>"";Υπάρχων_Τύπος;"") και στη στήλη C αλλάζουμε το "<" σε "<=". Δηλαδή δεν υπολογίζουμε Tmp τιμή για τα κενά.
για τη λύση 2 απλά σβήνουμε την λέξη Results από το κελί G2. Δηλαδή φροντίζουμε να έχουμε ένα κενό κελί στην αρχή της στήλης για να μην καταμετρούνται τα κενά.

Αν κάτι παραμένει ασαφές πες μου.

Με την ευκαιρία να σε ρωτήσω γιατί δεν είμαι σίγουρος ότι κατάλαβα.
Στην πολύ καλήπρότασή σου ValuesTopFrequency2.xls ο τύπος στη στήλη Β είναι τύπος πίνακα ή απλός;
Επίσης ο τύπος στη στήλη C για την συχνότητα γιατί να είναι τύπος πίνακα; Μήπως αρκεί η =COUNTIF(rngData;B2) και σύρσιμο προς τα κάτω;
Τέλος, σε τι ωφελεί η διάκριση "Εκτός" και "BLANK"; Με αφορμή την ερώτησή σου για κελιά με "κείμενο μηδενικού μήκους", νομίζω ότι υπάρχει κάποιο μπέρδεμα με τον τύπο στη στήλη Β, καθώς τα κελιά με "κείμενο μηδενικού μήκους" των τύπων 2 και 3 που αναφέρω παραπάνω δεν τα διαχειρίζεται σαν BLANK.

Ευχαριστώ για το χρόνο σου.
Θανάσης
Απάντηση με παράθεση