Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 07-04-13, 00:40
btsilionis Ο χρήστης btsilionis δεν είναι συνδεδεμένος
Όνομα: Βασίλης
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2003
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική

Προεπιλογή

Καλημέρα

Ανέβασα ένα αρχείο για περισσότερη βοήθεια.
Στο αρχείο θέλω η στήλη order (D) να είναι η μόνη που να μπορεί ο πελάτης να βάζει ποσότητες.
Όλα τα άλλα τα θέλω κλειδωμένα, όπως και το φύλλο 2 από το οποίο τραβάω κάποια δεδομένα.

Το άλλο πρόβλημα που μου προέκυψε είναι το εξής:

Έχω κάνει ένα κελί (G9) στο οποίο προτρέπω τον πελάτη να βάλει και άλλες ποσότητες ώστε να πάρει καλύτερη τιμή.

Τα μηνύματα έτσι όπως έχω την συνάρτηση ενώ φαινομενικά είναι σωστά στην πραγματικότητα έχουν λάθος.

Ο λόγος είναι ότι όταν ο πελάτης βάλει τόσα προϊόντα ώστε να αλλάξει κλίμακα τιμών τότε αλλάζουν όλες οι τιμές των προϊόντων.
Οι κλίμακες είναι από 1,από 500,από 800,από 1200,και από 1800 (φύλλο 2).

Αν ο πελάτης βάλει προϊόντα αξίας 499 παίρνει τις τιμές τις στήλης Ε στο φύλλο 2 άρα κάποιος θα σκεφτεί ότι αν βάλει ένα ακόμα προϊόν με 1 ευρώ θα πάει στην στήλη F που είναι πάνω από 500.

Αυτό όμως είναι λάθος γιατί τα 500 ευρώ πρέπει να γίνουν με τιμές από τη στήλη F και όχι από την Ε.
Τα προϊόντα αξίας 500 ευρώ με τιμές της στήλης F έχουν αξία περίπου 650 ευρώ με τιμές της στήλης Ε.

Αυτό λοιπόν μου δημιουργεί το πρόβλημα ως προς τα μηνύματα στο G9.
Πως πρέπει να βάλω τις τιμές στην συνάρτηση και από που είναι καλύτερα να τις τραβήξω για να είναι σωστό το αποτέλεσμα.Υπάρχει άλλη συνάρτηση που να μπορώ να χρησιμοποιήσω αντί για την IF?

Ευχαριστώ.

Βασίλης
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: xls TEST IF.xls (67,5 KB, 18 εμφανίσεις)
Απάντηση με παράθεση