Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 20-03-13, 13:41
Οδυσσέας
Guest

Προεπιλογή

Γειά σας.

Ειλικρινά αισθάνομαι λίγο αμήχανα,να δίνω εξετάσεις-επειδή έχω πάρα πολύ καιρό να το κάνω-αλλά ειλικρινά είναι απολυτα κατανοητό και φυσικά αποδεκτό, να υπάρχουν οι απορίες για το άν ξέρω τι κάνουν αυτά που προτείνω.

Την SUBTOTAL(Το πολυεργαλείο του EXCEL),την χρησιμοποιούμε ευρέως(άρα δεν το ανακάλυψα εγώ) σε συνδυασμό με την OFFSET, για να πέρνουμε "ειδικά" αποτελέσματα βασικά σε περιπτώσεις περιοχών με αυτόματο φίλτρο. Συνδυάζεται άψογα κα με την SUMPRODUCT.

Αν θέλετε μπορώ να σας παρουσιάσω μια σειρά από τέτοιες περιπτώσεις που μπορεί να χρησημοποιηθούνε και στην ενότητα "Χρήσιμα παραδείγματα" ή στα Tricks

Στο θέμα μας τώρα, προσπαθώ να το κάνω όσο πιό κατανοητό γίνεται.

Αυτό που χρειάζεται να γίνει, είναι να προστίθεται η Α1:Α3, Α2:Α4 ΚΛΠ. Αυτό το κάνει η ΟFFSET.

#ΤΙΜΗ!.#ΤΙΜΗ!.#ΤΙΜΗ!.#ΤΙΜΗ!.#ΤΙ Η!.#ΤΙΜΗ!.#ΤΙΜΗ!.#ΤΙΜΗ!.0.0} =Είναι το κομμάτι αυτής της φόρμουλας OFFSET(A1;ROW(A1:A10)-1;0;3;1)

OFFSET(A1;{1.2.3.4.5.6.7.8.9.10}-10;3;1) = Το ROW(A1:A10), κομμάτι της φόρμουλας..

Έτσι λοιπόν η πρώτη περιοχή ξεκινάει στο Α1, "μετακινείται" 0 γραμμές και έχει "ύψος" που το ορίζουμε σε 3 ή C1 στο παράδειγμά σου.
Αυτό θα μας "γυρίσει" το αποτέλεσμα για την περιοχή Α1:Α3.

Η 2η περιοχή ξεκινάει από το Α1, "μετακινείται" 1 γραμμή και έχει "ύψος" που το ορίζουμε σε 3 ή C1 στο παράδειγμά σου.κλπ…

Βασικά η SUBTOTAL, απλά προσθέτει ομάδες κελιών ανά 3(στην περίπτωσή μας)
{6.9.12.15.18.21.24.27.19.10} =Αυτό το κομμάτι της φόρμουλας….SUBTOTAL(9,OFFSET(A1;ROW(A1: A10)-1;0;3;1))

Μετά η MAX, απλά μας δίνει το μάχιμουμ αυτής της περιοχής.

Ελπίζω να βοήθησα.
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: xls Θανάσης..xls (27,5 KB, 15 εμφανίσεις)
Απάντηση με παράθεση