Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 22-02-13, 16:01
kapetang Ο χρήστης kapetang δεν είναι συνδεδεμένος
Όνομα: Γιώργος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2010
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική

Προεπιλογή

Καλησπέρα

Αλέξανδρε δεν έχω χρόνο για να μελετήσω το σχεδιασμό της βάσης σου.

Τα παρακάτω ίσως σε βοηθήσουν να την οργανώσεις καλύτερα.

Κατά τη γνώμη μου η ΒΔ θα πρέπει να έχει:

1) Ένα πίνακα με τα προσωπικά δεδομένα των πελατών (πχ Clients). Ο πίνακας αυτός μπορεί να έχει πρωτεύον κλειδί ένα πεδίο αυτόματης αρίθμησης ή το ΑΦΜ (πχ ClientID).

2) Ένα πίνακα (πχ Cars) με τα στοιχεία των αυτοκινήτων χωρίς τα στοιχεία των ιδιοκτητών και των ασφαλιστηρίων.

Ο πίνακας αυτός μπορεί να έχει πρωτεύον κλειδί ένα πεδίο αυτόματης αρίθμησης ή τον αριθμό του αυτοκίνητου (πχ CarID).

3) Ένα πίνακα που θα συνδέει τους πελάτες με τα αυτοκίνητα (πχ ClientsCars) . Ο πίνακας αυτός θα έχει τουλάχιστον 2 πεδία.

Ένα για την καταχώρηση του ID του πελάτη (ClientID) και ένα για την καταχώρηση του ID του αυτοκινήτου (CarID).

Αν ένας πελάτης έχει 5 αυτοκίνητα στον πίνακα θα έχουμε 5 εγγραφές με το ίδιο ClientID και με διαφορετικά CaraID.

Αν ένα αυτοκίνητο ανήκει σε 3 πελάτες στον πίνακα θα έχουμε 3 εγγραφές με το ίδιο CaraID και με διαφορετικά ClientID.

Πρωτεύον κλειδί θα μπορούσε να οριστεί ένα πεδίο αυτόματης αρίθμησης.

Η ιδιοκτησία ενός αυτοκινήτου δεν είναι στατική, συνεπώς ο πίνακας πρέπει να περιέχει ένα πεδίο για την καταχώρηση της ημερομηνίας απόκτησης της ιδιοκτησίας και ένα για την καταχώρηση της ημερομηνίας απώλειας.

4) Ένα πίνακα (πχ Asfalistiria) για την καταχώρηση των ασφαλιστηρίων, στο οποίο πέραν των άλλων στοιχείων (Ημερομηνία, κλπ) θα καταχωρείται το CarID.

Με βάση την ημερομηνία και το CarID οι ιδιοκτήτες θα μπορούσαν να προσδιοριστούν από τον πίνακα ClientsCars.

Σχετικά με τον πίνακα Melontiki_Pelates, δεν ξέρω τι εξυπηρετεί (στον πίνακα Clients μπορούμε να έχουμε πελάτες χωρίς αυτοκίνητα) και πως προκύπτουν τα στοιχεία του.

Πάντως για να μεταφερθούν τα στοιχεία του στον πίνακα Clients θα πρέπει να έχει ίδια δομή.

Φιλικά/Γιώργος
Απάντηση με παράθεση