Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Free_Ghost Φίλε μου εγώ μέχρι στιγμής γνωρίζω μόνο την κατασκευή τών κλασικών ερωτημάτων αυτό είναι στυλ κώδικα ??? ( πήγα να το δώ σε προβολή σχεδίασης και ξαφνιάστηκα νόμισα πώς έκανα κάτι λάθος)... |
Φίλε Χρήστο, καλησπέρα!
Αυτό που σε ξάφνιασε είναι ο πραγματικός κώδικας SQL
(Structured Query Language - Δομημένη Γλώσσα Ερωτημάτων) των ερωτημάτων της Access (και όχι μόνο).
Τα
"κλασικά ερωτήματα" που αναφέρεις είναι απλά το οπτικό βοήθημα της Access για την "εύκολη" σύνταξη του κώδικα SQL.
Η Access αποθηκεύει όλα τα ερωτήματα σε κώδικα SQL και όταν ζητάμε την προβολή σχεδίασης ενός ερωτήματος,
η Access ανασχεδιάζει το πλέγμα με βάση τον κώδικα του ερωτήματος.
Σου συνιστώ να αφιερώσεις λίγο χρόνο στην εξοικείωσή σου με αυτή τη γλώσσα
εναλλάσσοντας συχνά τα παράθυρα προβολής ερωτημάτων από "Σχεδίασης" σε "SQL".
Η δομή της είναι πολύ απλή και θα εξοικειωθείς γρήγορα και όταν μάθεις να συντάσεις τα ερωτήματα κατευθείαν σε κώδικα SQL,
πίστεψέ με, το πλέγμα σχεδίασης θα σου τη δίνει στα νεύρα.
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Free_Ghost Και η μεγαλύτερη μου απορία είναι πώς το έκανες αυτό όλα τα κουμπιά για την έκθεση καθώς και το συνολικό στέλνουν το αποτέλεσμα σε μία έκθεση απο διαφορετικά πεδία & απο το σύνολο... |
Η έκθεση
rptALFA βασίζεται στο ερώτημα
qryALFA και το κουμπί της κάθε εγγραφής (cmdOpenRptALFA) ανοίγει την έκθεση
φιλτράροντας το ερώτημα με βάση την τιμή του αντίστοιχου πεδίου
Number και συνεπώς τις εγγραφές που εμφανίζονται στην έκθεση.
Δεν φτιάχνουμε μια έκθεση για κάθε παράμετρο φιλτραρίσματος...!
Κώδικας:
stDocName = "rptALFA"
DoCmd.OpenReport stDocName, acPreview, , "[Number]=" & Me!Number
Ενώ το "συνολικό" κουμπί (cmdOpenRptALFA2) ανοίγει την έκθεση χωρίς να φιλτράρει το ερώτημά της.
(χωρίς παραμέτρους)
Κώδικας:
stDocName = "rptALFA"
DoCmd.OpenReport stDocName, acPreview
'Ετσι η έκθεση εμφανίζει όλες τις εγγραφές που επιστρέφει το ερώτημα στο οποίο βασίζεται.
Άνοιξε τον
VBE (Alt+F11) για να δεις τον σχετικό κώδικα σε κάθε συμβάν "Click" του κάθε κουμπιού.
Ελπίζω να σε διαφώτισα λιγάκι...
Τα λέμε!
Γιάννης