Καλησπέρα
Θανάση, ένα μεγάλο ευχαριστώ.
Οι λύσεις σου για την αποτροπή της παραμόρφωσης των κύκλων και την απόκρυψη στοιχείων στο σχέδιο θα έλεγα ότι με καλύπτουν πλήρως, αν δεν αντιμετώπιζα το παρακάτω πρόβλημα.
Όταν εξαφανίζεται ο κύκλος του Euler, λογικό είναι να μη εμφανίζεται και το κέντρο του (σειρά CE ενός σημείου).
Προσπάθησα να εφαρμόσω τη λύση που έδωσες για σειρά ενός σημείου, αλλά δεν τα κατάφερα.
Ίσως θα πρέπει να την κάνω σειρά 2 ταυτόσημων σημείων με επανάληψη των X,Y,αλλά έχω αρκετές σειρές ενός σημείου και πιθανόν να υπάρχει καλύτερη λύση.
Η εφαρμογή σχεδόν ολοκληρώθηκε.
Μένει να ομαδοποιήσω τα στοιχεία που θα κρύβονται ή θα εμφανίζονται (πχ τα ύψη, το ορθόκεντρο, οι προεκτάσεις των πλευρών μέχρι το ίχνος των υψών και οι προεκτάσεις των υψών μέχρι το ορθόκεντρο, πρέπει να αντιμετωπίζονται ως ομάδα) και να υλοποιήσω τη διαδικασία απόκρυψη/εμφάνιση.
Κάποια στιγμή συνεπώς, χωρίς βιασύνη, θα την ανεβάσω στα χρήσιμα.
Στο ερώτημα τύποι ή
VBA, η θέση μου είναι και τα δύο.
Οι τύποι έχουν μαγεία, γοητεία και μυστήριο, όπως και μια σπαζοκεφαλιά.
H
VBA έχει τα παραπάνω χαρακτηριστικά σε μικρότερο βαθμό, αλλά έχει περισσότερες δυνατότητες.
Κατά τη γνώμη μου, αρχική επιλογή θα πρέπει να είναι οι τύποι, αλλά, αν για την εφαρμογή τους απαιτούν πολλά πρόσθετα βοηθητικά δεδομένα, θα πρέπει να χρησιμοποιούμε
VBA.
Φιλικά/Γιώργος