Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 21-06-12, 10:44
ypanagis Ο χρήστης ypanagis δεν είναι συνδεδεμένος
Όνομα: Γιάννης
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2003, Ms-Office 2007
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική

Προεπιλογή

Λοιπόν το καλύτερο είναι να σας πω κατευθείαν πως δουλεύει η εφαρμογή που φτιάχνω...

Έχω μια εφαρμογή που θέλει να διαχειρίζεται τις βάρδιες εργαζομένων.Αμα ανοίξετε την φόρμα frmProcessPeriod και πλοηγηθείτε στην τελευταία περίοδο με τα κουμπιά περιήγησης επιλέξτε μια ημερομηνία και έναν εργαζόμενο και πατήστε το κουμπί 'Επεξεργασία Εργαζομένου'

Τότε ανοίγει η φόρμα frmProcessEmpl. Αυτή η φόρμα διαβάζει από τη ΒΔ για την τρέχουσα περίοδο τις τιμές που αφορούν την επιλεγμένη ημερομηνία για τον τρέχοντα εργαζόμενο και τις αναλύει ανά κατηγορία πχ. υπερωρίες, πρόσθετη εργασία κλπ. Η φόρμα δεν είναι bound επικοινωνεί με recordsets.

Επίσης έχω κάποιες subforms που είναι καθαρά πληροφοριακού σκοπού, δηλαδή δείχνουν ανάλυση της μηνιαίας κίνησης για τον εργαζόμενο, ανά βδομάδα και ανα μήνα

Ο χρήστης πρέπει να μπορεί να μεταβάλλει τις ώρες εργασίας ανα μέρα, το πρόγραμμα να του υπολογίζει υπερωρίες, υπερεργασία κλπ και να ενημερώνεται η ΒΔ. Αυτό το κομμάτι γίνεται μια χαρά.

Θα ήθελα όμως για λόγους ευχρηστίας να ενημερώνονται οι subforms με το που αλλάζει η τιμή των ωρών εργασίας. Αν δεν γίνεται άμεσα τουλάχιστον να μπορεί ο χρήστης να έχει ένα κουμπί 'Ανανέωση φόρμας' και να εκτελείται αυτή η λειτουργία.

Η λύση που πρότεινε ο kapetang δεν με αφήνει να φορτώνω τις αρχικές τιμές με recordset γιατί κάνω το TextBox bound.

Σκέφτηκα να βάλω πχ. στην subfrmqSelectAthrWeek στο [prosthetiVal] τον τύπο
Κώδικας:
 =[Forms]![frmProcessEmpl]![tbProstheti]+DLookUp("prosthetiVal";"athroistes_week";"[athroistes_week]![weekNo]=" & getWeekid())
όπου το getWeekid() είναι ένα global function που μου επέτρεπε να βρώ το id της βδομάδας (και τώρα που το βλέπω χρειάζεται στα κριτήρια και τον Αρ. Κάρτας του εργαζόμενου ).

Ποιο είναι το πρόβλημα τώρα: Αν ο χρήστης ανοίξει την ίδια ημνία τον ίδιο εργαζόμενο, θα φορτώσω στη φόρμα στο tbProstheti την (μη μηδενική) τιμή που είχε περαστεί γι την πρόσθετη εργασία σε προηγούμενη χρονική στιγμή, οπότε στο subfrmqSelectAthrWeek.Form.prosthetiVal είναι σαν να το εμφανίζω 2 φορές

Ελπίζω να πήρατε μια ιδέα του τί θέλω να κανώ. Αν έχετε χρόνο ρίξτε μια ματιά ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Γιάννης
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: zip vardies_2.zip (217,6 KB, 212 εμφανίσεις)
Απάντηση με παράθεση